Broderia biskornu – ce este si cu ce se mananca?

Sincer sa va zic, cand am auzit prima data acest cuvant, am ramas intrigata, ma gindeam ce o fi insemnand acest cuvant, care nu-mi spune nimic si pare tare misterios. Apoi am inteles ca sunt niste pernute brodate. Am incercat sa caut duferite desene pentru ele – am dat de asa o multitudine de tipuri, forme si desene, ca pana de curand mi-a fost foarte greu sa aleg unul.Fiind o fire minutioasa si hotarata am studiat problema stiintific. Iata ce zice Wikipedia despre Biscornu (bee-ss-corn-uh): este o pernuta mica din 8 detalii ornamentate cu broderii, de obicei, realizate pe panza alba Aida, sau in. Se cos ambele parti ale pernutei, mijlocul este decorat cu un nasture, margelute, inimioara, ciucuri pentru a da o mica depresiune pe partea de sus si a decora biscornu. Dimensiunile lor sunt de masura pentru a incapea intr-o palma. Denumirea lui este un derivat de la adjectivul francez biscornu, adica inclinate, ciudate, neregulate.

Biskornyu – un joc favorit pentru multe mesterite in ale cusutului si m-a fascinat, incat am decis sa fac unul pentru o persoana draga cadou. Cu atat mai mult ca materiile prime erau deja in camara (schite, fire mouline, margele). Priviti ce am facut, este prima mea incercare, sper sa nu ma judecati prea aspru.

Vă dîm aici și mai multe informații despre această minunăție brodată  – Un biscornu este o mică broderie ornamentală de formă neobișnuită, care este adesea realizată prin tehnica broderiei. Cuvântul „biscornu” provine din limba franceză și înseamnă „străin” sau „ciudat”, făcând referire la forma neobișnuită a acestor obiecte. Biscornurile sunt populare în arta broderiei și pot fi create într-o varietate de stiluri și modele. Caracteristicile tipice ale unui biscornu includ:

  1. Forma Neobișnuită: Biscornurile au de obicei o formă geometrică neobișnuită, cum ar fi un pătrat, un hexagon sau o altă formă neregulată. Această formă neconvențională îi conferă un aspect distinctiv.
  2. Brodare Detaliată: Biscornurile sunt adesea brodate pe ambele părți cu motive ornamentale, flori, litere sau modele abstracte. Aceasta permite oportunitatea de a folosi o varietate de tehnici de cusut și de a crea designuri creative.
  3. Dimensiune Redusă: Biscornurile sunt obiecte mici, care pot ține în mână. De obicei, au dimensiuni de aproximativ 3-4 inci în lățime sau înălțime.
  4. Umplutură: În interiorul biscornurilor se află o umplutură pentru a le da volum și formă. Această umplutură poate fi realizată din bumbac sau material textil similar.
  5. Noduri Decorative: Biscornurile sunt adesea decorate cu noduri în colțuri sau cu bucle de ață pentru a le evidenția forma și pentru a le adăuga un element decorativ suplimentar.

Biscornurile sunt populare în rândul pasionaților de broderie și a artiștilor textili, care le creează ca obiecte decorative sau ca mici cadouri. Ele permit broderilor să experimenteze cu modele, culori și tehnici variate într-un spațiu mic și să obțină obiecte unice și frumoase.

Odata cu biscornu am hotarat sa mai fac si o agatatoare pentru foarfecele strarci, care mereu se pierd si nu-i gasesti, cand ai nevoie. Pentru detalii cu privire la modul de a confectiona un propriu biskornu cu mainile voastre, daca vor fi multi doritori vom face si articolul “master class Biskornu”.

Biscornu este o mică broderie ornamentală 0 GALERIE cu imagini!