O altfel de broderie neteda sau artistica, peisagistica, realista si inspirata din padurile Lituaniei, din flora si fauna acestor locuri de la Jūra Gric (Kaunas, Lituania).


Broderita are doar 23 de ani. Jūra Gric scrie: „Am avut intotdeauna o pasiune pentru arta textila. Desi tocmai am absolvit Academia de Arte, unde principalul meu subiect a fost pictura in ulei, am invatat cum sa combin aceste diferite forme de arta intr-o singura tehnica – pictura cu acul. Aceasta este o tehnica de broderie de mana, in care se pot crea imagini realiste cu un ac si fir, brodand linii lungi sau scurte cu cusaturi drepte. Picturile mele sunt inspirate de paduri, lacuri, fauna salbatica si alte forme naturale”.

Pictura cu acul este o evadare pentru mine, ma duce in alta lume. Aceste imagini brodate spun povestiri despre locuri indepartate, uitate si fermecate, unde personajele principale de poveste traiesc in salbaticie si liber. Imi creez propriile taramuri imaginare de bucurie cu culori naturale luxuriante.”

Pentru cineva ar putea parea ceva simplist si usor de facut. Dar… tine-ti cont ca ea lucreaza fara scheme, fara planuri, din natura, ca un pictor adevarat. Pana la urma calitatea si valoarea oricarei lucrari handmade consta in imperfectiunile ei si in unicitate.

Pentru cei suspiciosi va putem spune, ca lucrarile ei se vand cel putin cu 100 $ bucata. Iata cateva comentarii:

„Ea este atat de uimitor de dulce! Nu am rabdare pana ii voi acest cadou mamei mele pentru ziua ei de nastere luna viitoare. Stiu doar ca o va iubi. Va multumim din nou Jura pentru o alta broderie frumoasa!”

„Va multumesc Jura pentru rabdarea dvs. de a lucra pentru mine si a crea aceasta frumoasa caprioara. Ea este chiar mai frumoasa in realitate si abilitatea ta este evidenta atunci cand te uiti la fiecare cusatura! Imi place si ocupa un loc special in dormitorul meu”.

„Absolut superba si uluitoare! Va multumesc foarte mult pentru aceasta lucrare”.

Albumul cu mai multe lucrari ale aceste artiste il vizualizati AICI !