Astazi am ajuns sa analizam ultimul factor din cei patru (Motivatia, Tehnica, Organizarea, Timpul), care ne ajuta sa invatam cum se poate imbunatati viteza la cusutul broderiei/goblenului.

TIMPUL

Care nu ar fi motivatia noastra pentru cusut, orice tehnica nu am insusi, totusi cu cat mai mult timp liber avem, pe care suntem dispusi sa-l dedicam cusutului, cu atat mai repede vom vedea broderia/goblenul finalizat.
Daca noi dorim sa coasem, si sa coasem lucrari mari, atunci e nevoie ca cusutul sa fie inclus in ordinea de zi a noastra.Cum facem rost de acest timp – totul depinde de organizarea personala a fiecaruia, de aranjamentul prioritar dupa importanta problemelor.

1. Prioritatile

Pe primul loc la fiecare dintre noi de obicei este familia, viata personala. La majoritatea tinerilor – construirea relatiilor, apoi fondarea familiei, copiii. Mai curand vom prefera comunicarea si diferite variante de distractii cu cei apropiati, decat sa stam fiecare clipa libera la cusut.
Pe locul doi si celelalte locuri apropiate – treburile casnice, obligatiile, grijile zilnice, cumparaturile. Desigur si munca – modul prin care castigam banii pentru existenta.
Dupa care urmeaza alte diferite pasiuni. Daca cusutul este unica si cea mai importanta pasiune, atunci noi vom avea mai mult timp pentru aceasta activitate.

2. Etapele vietii

 

Desigur, pentru fiecare dintre noi in diferite etape ale vietii aranjamentul prioritatilor poate varia si se poate schimba.

 

Este foarte complicat sa gasesti timp liber, atunci cand inveti si muncesti in acelasi timp, cresti copii (care necesita o atentie sporita), aveti in ingrijire o ruda oarecare sau duceti o munca activa de voluntariat, aveti in grija o gradina, construiti o casa si altele….
Pentru cineva, care coase broderii/goblenuri si are o stare materiala stabila (sau o munca neimpovaratoare), copiii deja sunt mari, rudele toate sanatoase, rutina de fiecare zi este stabila, relatiile de familie durabile si linistite (sau lipsesc total) – in asa caz veti avea si mai mult timp pentru pasiunea voastra.

3. Capacitatea de ati organiza timpul tau liber

Cat timp sa petreci facand curat, pregatind mancare, facand cumparaturi, cat de repede sa ajuti copilul la rezolvarea temelor pentru acasa si multe alte treburi zilnice, totul depinde numai de organizarea si dibacia noastra.
Este in puterea noastra sa combinam cusutul cu alte treburi – comunicarea, distractia sau odihna. Poti gasi ceva timp pentru cusut in calatorie, la vila, in deplasare, la plimbare.

 

Puteti si voi sa va impartasiti experienta la acesta tema pe forum:

 

La intreabarea: “Cum sa cosi repede?” nu exista un raspuns si reteta unica.
Intre timp mi-am facut o formula personala: Viteza mea consta in – o schema (diagrama) profesionala si de calitate, la care as adauga un proces rational de organizare, manutele “care cresc din umeri”, dar si lipsa totala a muncii in graba si fara termeni pentru sfarsit, mai adaugam si multa PLACERE de la procesul cusutului, inmultita la timpul petrecut cu acesta ocupatie.

Redactia noastra va va propune si in continuare multe alte articole, fiecare dintre ele menite sa va ajute sa invatati cele mai rationale tehnici si metode de cusut, organizarea procesului de cusut, alegerea diferitor instrumente, desene, kituri pentru cusut.
Nu va ramane decat sa studiati, invatati, alegeti, aplicati!

Fiecare persoana care se va indeletnici cu acest proces isi va alege drumul SAU catre viteza optimala pentru ea.