„Dreamcatcher” saau „prinzator de vise” – este un talisman nativ american care era candva raspandit printre nativii din America de Nord. Potrivit legendei, aceasta amuleta este capabila sa-l protejeze pe cel ce doarme de cosmarurile aduse de demoni si spiritele rele. Nu degeaba indienii insisi numesc acest talisman „paianjen”, deoarece firele lui intinse peste o baza rotunda simbolizeaza o panza in care visele rele ar trebui sa se incurce, in timp ce visele bune pot ajunge la proprietar printr-o gaura din centrul compozitiei.

Legenda poporului Lakota spune ca odata batranul tribului a urcat pe munte, unde s-a intalnit cu un mare profesor care a luat forma unui paianjen. In timp ce purtau pe indelete o conversatie, profesorul a luat o tija de salcie si a indoit-o intr-un inel, pentru ca apoi sa poata tese o panza in interiorul ei. Cand lucrarea a fost finalizata, el a spus: „Sunt multe drumuri pe care o persoana merge – fiecare isi alege calea. Si in fiecare moment al vietii o persoana este stapanita de pasiuni. Daca pasiunile sunt bune, atunci il indrumaa pe calea cea buna, iar daca sunt rele, atunci persoana merge pe calea gresita. Panza este un cerc perfect, dar exista o gaura chiar in centru. Gandurile bune vor trece prin centru catre persoana. Gandurile rele se vor incurca in panza de paiangen si vor disparea odata cu zorii.

Initial, „prinzatoarele de vise” erau facute din fire aspre, vene de cerb, crengute de salcie si pene de pasare. Cu toate acestea, din moment ce multe companii producatoare de kituri rasfata lumea din jur si creaturile lor starnesc uimire si respect, multa imaginatie si creativitate. Ei incearca sa aduca in atentie nu doar tablouri pentru cusut, ci si multe alte obiecte, ce apartin diferitor culturi. Va sugeram sa vedeti sute de albume cu kituri de tot genul AICI. Veti gasi si veti putea confectioana chiar voi o minunata amuleta cu propriile maini! La fel gasiti si ALBUMUL cu uimitoarele kituri pentru broderie cu margele pe baza de plastic „Dreamcatcher”, pe care suntem mandri sa le prezentam atentiei dumneavoastra!

Plasticul de inalta calitate din care sunt fabricate kiturile va va permite sa nu va faceti griji cu privire la siguranta produsului, deoarece acest material este rezistent atat la deteriorarea fizica, cat si la umiditatea ridicata. Unul dintre principalele avantaje ale „prinzatoarelor de vise” este broderia pe doua fete, cu care veti decora cu pricepere „penele” suspendate de talisman. Si decorul neobisnuit a partii superioare a amuletei cu utilizarea de fire multicolore ii va da un aspect cu adevarat indian!

Potrivit traditiei, pentru ca „Dreamcatcher-ul” sa functioneze si sa-si protejeze proprietarul de vise urate, acesta trebuie sa fie atarnat la capul patului.