Broderia cu matase pe matase din China

Broderia este una dintre cele mai vechi meserii din lume …

In China broderia este o arta traditionala. Patria aceste arte este orasul Suzhou, situat in partea de sud a Chinei.

Aici vom vorbi despre broderia artistica. Broderia cu fir de matase pe panza de matase o vreme indelungata a fost una dintre cele mai importante fatete ale artei populare si o mestesugurilor din China. Desi aceasta adevarata arta a fost practicata aproape in toata tara cele mai faimoase lucrari provin totusi din orasul Suzhou si din provincia Changsha. Broderia ca arta populara s-a transmis din generatie in generatie si fiecare localitate are caracteristici distincte corespunzatoare ei, care au fost pastrate cu mare grija pana in ziua de azi.

Broderia artistica este o adevarata arta, o pictura cu acul, pentru a o putea practica in afara de materiale mai trebuie sa ai si maiestria de manui acul, de a potrivi culorile. Candva aceasta arta era folosita si la noi. De copii vedeam cum brodeaza mamele noastre, apoi au mai fost si cursurile stangace la orele de lucru manual.  Este fara tagada o pierdere pentru noi uitarea acestei tehnici de lucru – broderia artistica.

Eu cu siguranta pot spune, ca nu stiu sa cos in astfel de tehnica, dar raman mereu uimita de astfel de lucrari – este foarte frumos! Deci nu-i tarziu sa invat! In asa fel poate invatam impreuna si nu lasam aceasta frumusete sa treaca pe langa noi.

La aceiasi tema:

Broderia din Suzhou Magia broderiei – materialele 

La fel puteti vedea o GALERIE impresionata cu lucrari.