Picturi celebre cusute in punct goblen sau cruce (V)
Cu acest articol terminam seria de master-class: care sunt detaliile principale, momentele la care sa atragem atentia cand intentionam sa coasem o broderie (un goblen) dupa o pictura celebra. Speram, ca v-am fost de folos, ati avut ceva nou de invatat… Asteptam si comentariile, parerile Dumneavoastra la aceasta tema.
MATERIALE
Incercam sa observam ce materiale intr-o broderie arata bine, si care nu prea arata deslusit.
Vom face analiza dupa imagine de mai jos, arata foarte bine:
Penele;
Metalele si cojile de oua:
Pliurile din sifon, marmura;
Pliurile la covoare si matase.
APA si CASCADELE
Cui nu-i place sa priveasca o apa curgatoare sau valurile marii, care iti dau o stare de liniste greu de descris in cuvinte? Este clar ca multi si-ar dori si sa coase un astfel de desen cu apa in miscare. Dar pana acum nu prea am vazut multe scheme bune cu apa vietii, apa vie in miscare …
Cu toate acestea, va lasam pe voi sa alegeti, nu neaparat de aici si nu neaparat toate sunt rele ….
CERUL si NORII
Cerul si norii, par a fi un lucru insidios!
Cerul uneori apare in patratele, prea pixelat, iar norii … mai bine nu vorbim de ei.
Goblene cusute
Impresionizmul in broderii
Acualrela brodata
Fata de toate aceste genuri de broderii eu as avea o mare precautie si as fi foarte atenta la selectarea schemelor si a producatorului. Poate vom scrie mai tarziu despre asta intr-un articol separat.
CONCLUZII
Deci, ati studiat, ati invatat ce era de invatat, daca pictura mult dorita se poate transforma in broderie – puteti alerga la mercerie dupa fire!
In cazul cand se dovedeste ca imaginea Dumneavoastra favorita nu are sanse de a deveni o broderie de calitate, apoi …. puteti comanda un exemplar al picturii unui copist … (el precis va petrece mai putin timp facand copia decat voi – broderia…)
Aici s-ar mai cere de adaugat despre axioma comuna printre iubitorii de cusut: ” Se poate coase orice!”
Da, desigur. Intrebarea este despre nivelul de cerinte a fiecaruia fata de lucrarea sa, fiecare are propriul nivel de acceptare a calitatii muncii sale.
De exemplu, stim ca o floare centrala va fi mai albicioasa decat originalul si cat de mult nu ne-am dori unele detalii de pe vasul de bronz nu sunt perfect de clare, sau ca barca de la distanta ar fi destul de arbitrara…
In cazul cand aceste erori sunt admise in sufletul nostru drept acceptabile – ne apucam si coasem.
Sa aveti cat mai multe lucrari frumoase!