In acest articol si in cateva din urmatoarele va vom prezenta, examina mai multe carti despre broderie, care mai mult ca precis nu sunt traduse in limba romana si sunt disponibile probabil numai la comanda in magazinele on-line. In magazinele on-line de peste hotare acestea sunt reprezentate doar prin o mica fotografie a copertei sale, asa ca speram informatia noastra sa va fie interesanta si utila.

Deci …  o prezentare generala  a cartilor despre broderie si diferite tehnici de cusut cititi mai jos.

EMBROIDERY TECHNIQUES 18 CENTURY de Gail Narsh

Aceasta carte, precum si urmatoarele doua (sec. XIX si X) sunt pentru iubitorii de broderie. Istoria tehnicilor de broderie intr-o prezentare de fotografii si diagrame. Nu exista master-class, dar totul este explicat in detaliu, vizual devine foarte clar care capodopera brodata in ce tehnica se coase.

Broderia cu fire metalice, cusaturile in lant, crewell, „broderiea alba” sau hardanger (whitework), broderia artistica cu matase, trapunto… toate in exemplele incantatoare din secolul al 18-lea. Cartea este in format A4 si are 192 pagini.

EMBROIDERY TECHNIQUES 19 CENTURY tot de Gail Narsh

In aceasta carte – o prezentare generala a broderiei din secolul al XIX-lea, prezentarea informatiei despre broderie este la fel ca in cartea anterioara despre tehnicile de cusut a secolului al XVIII-lea.

Secolul al XIX-lea, de asemenea, ne bucura cu tehnica de cusut Hardanger „broderie albă” sau whitework, broderia artistica cu matase, este reflectata broderia monogramelor, diferite tipuri de broderii cu puncte numarate, dantela cu acul, mozaic, cusaturile in lant. Cartea le fel este in format A4 si are 192 pagini.

Pentru cei interesati: vedeti mai jos in imagini cum arata cartile, pentu a le putea gasi mai usor.