Broderia cu margele este o munca destul de laborioasa, dar si foarte placuta. Rezultatul merita! Astfel de tablouri atrage atentia inevitabil, ele incanta, surprind si nu lasa pe nimeni indiferent. Principalul criteriu pentru un tablou cu margele reusit  este alegerea margelelor de calitate si o schema realizata calitativ. Fiecare mesterita inainte de a incepe broderia pregatește toate materialele si instrumentele necesare. In acest articol va vom spune cum sa alegeti margelele potrivite pentru broderia voastra. Margelele cehe (Preciosa) – materialul care nu este ieftin si ar trebui alese foarte atent. Va oferim cateva recomandari simple – cum sa alegeti margelele si cum sa le ingrijiti.

margelute

1. Inainte de a cumpara margelele, studiati cu atentie calibrul sau pe ambalaj – margelele trebuie sa fie toate calibrate – de aceeasi marime. Nu luati margelele, daca observati ca nu au aceeasi dimensiune, au lungime diferita, cu un centru deplasat. Astfel de margele nu va vor aduce bucurie cand veti lucra cu ele si, ca urmare, lucrarea laborioasa din margele, chiar si cu o schema excelenta, frumoasa si de inalta calitate nu va acea aspectul mult dorit. Prin urmare, aveti o atitudine foarte serioasa la selectia margelelor pentru broderie.

2. Daca ati cumparat margele colorate in mijloc, atunci este mai bine sa nu spalati broderia. La spalarea ei astfel de margele isi vor pierde culoarea. Prin urmare, aceste margele sunt cel mai bine utilizate la imagini ca nuante de tranzitie de culoare. Daca la brodat pe degete ramane vopsea de la margele, atunci nu contati pe longevitatea lucrarii.

3. Cand cumparati margele taiate sau steclarus, marginile trebuie sa fie netede. Ele nu ar trebui sa aiba cioburi, altfel mai devreme sau mai tarziu astfel de margini vor rupe firul.

4. Daca trebuie sa utilizati mai multe culori in timpul lucrului, atunci urmariti ca margelele sa fie de aceasi marime. Am scris deja ca, pentru un rezultat bun, margelele pentru broderie trebuie sa aiba in mod necesar aceeași dimensiune.

5. De asemenea, atunci cand alegeti margelele,  trebuie sa fiti atenti la gaurile din mijloc. Ele trebuie sa fie deschise si de acelasi diametru. Sa extindeti gaurile va fi imposibil, deci, daca aveti o mica indoiala, mai bine renuntati la astfel de margele.

6. Broderia cu margele poate fi spalata, dar daca sunteti siguri de culorile sale. Chiar si la margelele Preciosa, exista culori pe care producatorul nu le recomanda spalarii. De calcat broderie se recomanda pe partea verso, plasand in acelasi timp o țtesatura moale sub broderie. Praful poate fi sters cu o carpa moale sau o pensula. Nu este recomandat sa stergeti margelele cu produsele alcoolice. Dar margelele de sticla (daca sunt murdare) pot fi scufundate in amoniac diluat. Atunci toata murdaria va cadea cu usurinta de pe ele.

Daca urmati aceste sfaturi si utilizati numai materiale de calitate – margele cehe Preciosa si scheme de buna calitate, rezultatul muncii voastre va fi o placere pentru voi si cei dragi multi ani, iar lucrul la ele va va aduce bucurie si placere.