În ciuda faptului că există multe recenzii entuziaste despre goblen, broderie și coaserea lor care popularizează acest tip de artă, ca persoană care a gustat din plin bucuria diferitelor tipuri de broderie în diferite perioade de vârstă ale vieții mele, trebuie să remarc că, la urma urmei, această îndeletnicire nu este pentru toată lumea, ci pentru o anumită categorie de oameni, cu un caracter special, cu un sentiment special al simțului de frumos, înțelegerea și capacitatea de a aprecia și de a suporta greutățile durabilității, a procesului destul de minuțios și laborios de creare a broderiilor.

Dacă într-o zi, vi se va oferi să coaseți broderii ca activitate fascinantă și liniștitoare, nu vă lăsați înșelați, poate că temperamentul vostru plin de viață, exaltat și caracterul schimbător nu va rezista la munca lungă și delicată, cu oboseala constantă a ochilor și concentrarea asupra unui singur obiect.

Prin urmare, atunci când vă decideți să începeți o broderie pentru prima dată, nu vă entuziasmați, alegeți o lucrare mică, cu puncte mari (cusături) și cel mai ușor desen. Pentru a face acest lucru, vă recomandăm să cumpărați scheme gata făcute cu cusături în cruce din magazinele specializate, sau mai bine kituri întregi pentru cusături în cruce, care vă va facilita foarte mult înțelegerea acestui tip de lucrare cu acul. Un loc sigur pentru a gasi astfel de kituri și într-o varietate foarte largă este pagina Kit.Goblen cu cele peste 400 de albume, din care vă puteti și inspira și invața a coase!

De exemplu, pentru început poate fi bun un șervețel mic sau un desen pentru broderie în cruce (fără a fi necesară umplerea fundalului), și cusută cu ochiuri mari, fir gros și fire deja selectate (ca culoare și cantitate) este ideal. Principalul lucru este simplitatea cusăturilor de pe pânză la primele etape de lucru și nu trebuie să așteptați săptămâni lungi pentru a termina lucrarea. Trebuie să finalizați prima creație în 2-5 zile. Și abea apoi veți putea evalua la rece posibila dvs. viitoarea relație cu procesul de broderie. Chiar dacă înțelegeți că aceasta nu este arta Dvs. și forma de petrecere fericită a timpului, veți ramâne totuși cu impresii strălucitoare și mândrie de voi, care ați depășit dificultățile neobișnuite și ați terminat munca.

Bineînțeles, se poate întâmpla și invers, brusc broderia vă va atrage ireversibil și veți petrece ore întregi nu doar cu acul în mână, ci și pe internet, comunicând cu oameni cu aceleași idei, cu noi prieteni, în căutarea celor mai tentante scheme de lucru, veți începe să vă abonați la reviste și materiale pentru broderie, iar interebările din motorul de căutare pe Măria sa GOOGLE, cum ar fi „cumpărarea pânzei”, vă vor deveni atât de familiare și obișnuite. Totul este posibil, dar pentru a judeca deliciile acestui tip de munca manuală in raport cu personalitatea dvs., trebuie mai intâi sa o încercați.

Și, o, da! Dragi mame, cu siguranță ar trebui să vă amintiți de copiii pe care îi învață cu forța să brodeze (uneori la sfatul psihologilor și profesorilor) pentru a dezvolta motorica fină a degetelor, perseverența, acuratețea și răbdarea. Din păcate, aceste calități nu sunt caracteristice tuturor, iar cu un copil plin de viață, mobil, care ușor iși schimba activitatea, este foarte simplu să obțineți o aversiune persistentă față de orice fel de meșteșug pentru mulți ani. Acest lucru ne-a fost declarat cu autoritate de o fană de a noastră ca fiind o victimă a educației creative artizanale, care a îndurat cu fermitate luni lungi de broderie, tricotat, sculptură în lemn, tăiere pe placaj, cusut, macrame, papier mache, etc., etc., etc… Pentru prima dată, s-a întors la ac doar la prima sarcină, când starea hormonală și gradul de nevoie de mișcare activă s-au schimbat radical, apoi broderia i-a făcut cu adevărat plăcere și i-a adus minute minunate și chiar ore de bucurie calmă și liniștită. Părinți, amintiți-vă că ceea ce vă face plăcere vouă poate să nu corespundă cu caracteristicile individuale ale copilului dumneavoastră!

Deci, pentru cei care nu se tem de raționamentul nostru, sunt hotărâți să se apuce de broderie, dar sunt doar familiarizați cu broderia, de exemplu, o cusătură satinată (care a fost studiată la lecțiile de muncă din școala elementară), vă lărgim orizontul – vă puteți găsi adevăratul hobby care vă va însoți toată viața într-unul dintre tipurile de broderie:

Broderie de chenille – adică cu fir „pufos”, care dă un aspect tridimensional lucrării finite.
Broderie în cruce – cusăturile arată ca o cruce, firele folosite cel mai des sunt mouline.
Broderie în punct goblen – ochiurile sunt asimetrice (semi-cruci) și sunt dispuse unidirecțional, se obtine o lucrare foarte frumoasă.
Cusături satinate – ochiurile sunt așezate unul lângă altul, aproape unul de altul, umplând complet elementele modelului.
Broderie Richelieu – modelul este brodat de-a lungul conturului cu o astfel de cusătură, încât mai târziu părțile interioare ale modelului sunt decupate și rămâne o țesătură ajurata de o frumusețe fabuloasă.
Există și alte tipuri de broderie (mătase, panglici, mărgele etc.), informații despre care sunt disponibile la maxim AICI si AICI.
Vă rugăm să vă decideți, să îndrăzniți și să vă alăturați rândurilor noastre – rândul broderițelor amatoare și profesioniste!