Depunem atat de multa energie si suflet la crearea bijuteriilor, la coaserea tablourilor, dar uitam complet ca margelele au nevoie de o atentie si o ingrijire speciala nu numai in timpul procesului de lucru cu ele, ci si dupa.

Cum sa ingrijiti produsele cu margele?
Cum sa aveti grija de bijuteriile voastre cu margele?

Astazi vrem sa va oferim cateva sfaturi, astfel incat creatiile dvs. sa va incante mult timp si sa continue sa stralucească chiar si dupa ani:

Ultravioletele este unul dintre principalii dusmani a margelelor. Nu expuneti produsul la soare pentru o lunga perioada de timp si pastrati-l intr-un loc intunecat daca nu doriti ca acesta sa piarda luminozitatea si culoarea. Acest lucru se aplica si la fitinguri si pietrelor semipretioase.

Indepartati praful de pe produs cu o perie moale.

Pentru a spala produsul, puteti umezi peria pufoasa cu lichid pentru curațarea ferestrelor si stergeti usor. Dar acest lucru functioneaza numai cu margelele de sticla.

Speram ca nimeni nu si-a spalat lucrarile in masina de spalat? Acesta ar fi pacatul de moarte al mesteritei. Daca a fost utilizat la asamblarea produsului un fir de sarma, limitati complet contactul cu apa, altfel firul va fi acoperit de coroziune, ceea ce va duce la deteriorarea finala a produsului. Acest lucru se aplica si firului de nailon – poate putrezi la contactul cu apa.

Este necesar sa indoiti si sa rasuciti bijuteriile cu margele foarte atent, deoarece rasucirea, tragerea sau intinderea pot distruge pur si simplu produsul.

Evitati contactul cu parfumuri si produse cosmetice.

Nu le scapati pe jos, depozitati-le numai plat.

Margelele sunt un material foarte capricios. Chiar si cea mai inalta calitate poate pierde culoarea, se poate sparge din cauza schimbarilor bruste de temperatura si se poate sfarama sub influenta umezelii.

Urmati recomandarile noastre si aspectul frumos al lucrarilor dvs preferate cu margele preferate va vor incanta pentru o perioada foarte lunga de timp.