Suntem siguri ca stiti foarte multe in tehnica cusutului, dar cat de multe nu am sti, exista intotdeauna mici secrete, care sunt inventate de fiecare mesterita in parte. Din bunavointa multe persoane isi impartasesc experientele, ceea ce face viata incepatorilor mult mai usoara.

Secrete mici si de folos pentru incepatori la cusutul cu margele.

Daca pastrati margelele in zip-pungi si nu puteti estima cu exactitate de cat de multe margele veti avea nevoie, sa le varsati pe panza nu-i bine, daca nu le coaseti pe toate – apoi va fi nevoie sa strangeti cu acul una cate una – inconfortabil!

Va pot salva capacele de la chips-uri de tip Pringles!

Bordurile relativ mari, ca margelele sa nu se imprastie, spatiu suficient pentru selectarea margelelor, si cel mai important, ele sunt flexibile: indoiti capacul cu mana si le turnati inapoi in punga cu margele fara a pierde macar una.

Daca aveti la indemana doar pasla alba pentru broderie, dar broderia va fi cusuta cu margele verzi, ca sa nu asteptati o lunga perioada de timp pentru a incepe munca – nu va faceti griji, va poate salva vopseaua acrilica: este buna si cea pentru panza, dar si cea pentru picturi: lucrul cel mai important – dizolvati cu multa apa, acrilul pur se intinde greu pe pasla.

Daca nu aveti un cadru metalic pentru o bratara, dar dorinta de creatie este arzatoare, va poate salva sticla de plastic de jumatate de litru: taiati dupa modelul de hartie 2 bucati de la mijlocul ei, desigur, cu cativa milimetri mai inguste decat bratara, apoi le incleiati intre broderie si pielea de pe verso. Ptiviti rezultatul in foto de mai jos.

Cu toate acestea, o astfel de bratara va avea nevoie neaparat de o incuietoare.

Sa aveti spor! Asteptam parerile si comentariile voastre, poate micile voastre secrete.