Sa vorbim despre gradini inflorite nu este, probabil, sezonul potrivit, dar va sugeram sa va afundati privirile in panzele luminate de trandafirii brazilieni, pasarile stralucitoare si fluturi nemaivazuti. Apoi, sa luati un ac si sa va bucurati de munca de o pernuta mica, dar foarte extraordinara.

Gradini din paradis in broderia braziliana

Deci, Bordado em chita este numele uneia dintre tipurile broderiei nationale a Braziliei. Luminoasa, expresiva, latino-americana, indrazneata si atragatoare.

Una dintre optiunile Bordado em chita presupune adaugarea broderiei pe portiuni pe tesatura viu colorate colorata. Ceea ce noi numim „batator la ochi” si „roze infioratoare”, brazilienii le transforma intr-o adevarata gradina de paradis, pe care doresti sa o admiri. Stofele luminoase cu un model mare care servesc ca baza, plus fire contrastante, la fel de luminoase de diferite grosimi și utilizarea diferitelor cusaturi de broderie ofera cel mai larg camp pentru imaginație.

In Brazilia, cu acest tip de broderie se ocupa si tinerii si batranii, nu numai femei, ci si barbati brutali. Brodeaza bucati separate pe panza, sau total  panza combinand bucati intregi de materie si fragmente, plasandu-le n mod compozitional pe baze simple.

Pentru mine, care nu sunt o broderita experimentata, aceasta metoda nu numai ca nu inspaimanta, ci dimpotriva – ma cheama sa iau acul si sa incerc mana si imaginatia.

Puteti incepe cu ceva mic – o bucata de panza cu o floare, din care puteți obtine o brosa originala.

Sper sa am o brosa! Iar cei mai avansați in broderie pot face miracole absolut fabuloase. Ah! Ce fel de paturi si perne – in casa voastra va fi vara continua.

Servetele decorative de pe masa, turelele, scaunele tapitate și chiar si canapelele, abajururile și panourile de pe pereți vor adauga un interior incendiar brazilian si impresii stralucitoare pentru toti. Principalul lucru este sa va opriti la timp, dar daca nu functioneaza, puteti trece la genti de mana.

La urma urmei, mai multe genti nu strica, precum si gentute cosmetice, ochelari, huse pentru tablete si telefoane. Chiar si valizele pot fi prezentate intr-o forma complet diferita.

Desigur, reprezentantii unor case de moda de inalta calitate nu au putut  trece pe langa o astfel de frumusete, au adoptat, au determinat stilul general si au limitat in mod adecvat aceasta revolta colorata de broderie cu cadrele monocromatice.

Și nu intotdeauna doar versiunea alb-negru care retine toate aceste culori stralucitoare – culorile de fon sunt de asemenea foarte bune.

Iar ceva in general nu are nevoie de nici un fel de descurajare, broderia in stilul lui Bordado em chita va completa perfect aceste tesaturi pline de fantezie.

Probabil, nu toata lumea va decide sa incerce o rochie cu multe „flori mari”, dar printre noi exista o categorie de fashioniste, carora s-ar potrovi 100% din 100%.

Iata astfel de fierbinte este Bordado em chita braziliana! Invit pe toata lumea sa urmeze proverbul ca „caruta este se pregateste iarna” si sa se pregateasca pentru vara cu multi trandafiri frumos decorati prin Bordado em chita.

Un album cu broderii cusute prin tehnica Bordado em chita AICI !