Printre mesterii care iubesc sa lucreze cu margele (beadwork), adeseori apar discutii aprinse privind calitatea margelelor. Intr-adevar, este una sa lucrezi ceva pentru tine, si cu totul altceva sa faci o broderie la comanda. De obicei, incepatorii aleg margele chinezesti care sunt cele mai multe pe piata. Dar numai cand trec la un alt nivel de calitate, mesterii incep sa utilizeze margele cehe sau japoneze. Sa vedem o analiza pentru aceste tipuri de margele si sa analizam beneficiile.

Sfaturi pentru cumpararea margelelor cehe sau japoneze

Margelele cehe

Cele mai populare margele in acest moment sunt margelele cehe. O gama larga de culori, de dimensiuni, de buna calitate, toate nu sunt comparabile cu margelele chineze. Margelele cehe – Preciosa in prezent au mai mult de 1500 de tipurii. Dar se intampla ca si la firele de cusut ca aceeasi nuanta de margele in loturi diferite sa difere usor si, dupa cum stim, in lucru cu margele (beadwork) acest lucru este foarte important.

Toate margelele cehe din acelasi lot sunt identice la forma si calitate. Pe site-ul nostru am incercat sa va oferim cat mai multe informatii despre margelele preciosa cehe si la ce sa va asteptati ca la sosirea comenzii sa nu ateti surprize. Atunci cand alegeti margele si aveti – cehe sau chineza, va recomandam cele ceha, deoarece diferenta de calitate este destul de mare, iar pretul nu este atat de diferit.

Margelele japoneze

Gama de margele japoneze este in prezent mult inferioara celei cehe, chineze sau chiar taiwaneze. Motivul pentru asta nu este altul decat pretul sau ridicat. Dar analizand margelele japoneze se poate sigur spune ca pretul sau corespunde in totalitate cu calitatea.

Margelele japoneze sunt complet simetrice si impecabile. Daca se observa vreo neregula, atunci este vorba doar de o examinari detaliata si in cazuri rare.

Singurul dezavantaj al margelelor japoneze este pretul, ceea ce a permis margelelor cehe de la Preciosa sa obtina cu siguranta increderea si primul loc pe piata.

Un curs de lectii de cusut cu margele gasiti AICI !