Astazi vrem sa va prezintam lucrari din atelierul chinez Jiaran Studio, care brodeaza evantaie  orientale cu broderia Luneville. Evantaiele sunt decorate cu modele brodate cu paiete, perle, margele, cristale Swarovski, fire de aur si argint, chenille. Lucrari si broderii de o frumusete si subtilitatea uimitoare.

Uimitoarele evantaie si alte broderii de la Jiaran Studio

Broderia este facuta cu paiete de diferite forme: de obicei rotunde si fanteziste sub forma de frunze si ajur; margele și margelute, sutache puse pe margine, panglici in cusaturi drepte si noduri, filete – cusaturi in lanț, noduri franceze si chineze, precum si elemente decorative.
Vedem mai multe tehnici interesante folosite pentru lucrul cu diferite materiale. In primul model, florile volumetrice sunt facute din paiete, care sunt cusute pe margine – un element favorit al studioului Jiaran. Margelele sunt cusute la fel, foarte interesant, unele elemente sunt facute din margele cu gaura pe lateral, iar unele sunt cu o gaura deasupra. Marginea evantaiului este decorata cu un model țesut din margele.

Broderie colorata a evantaiului japonez cu carligul Luneville cu paiete, perle, pietre decorative, fire, pene si crengute de aur!
Peisajul cu berzele este realizat cu o broderie cu lant. O parte din elementele decorative se ataseaza cu un ac, iar o parte din broderie se face cu o carligul Luneville. Un astfel de carlig este ideal pentru realizarea cusaturilor in lanț.
Pasarile sunt facute in volum in cea mai mare parte din pene adevarate.
Astfel de broderie este convenabil de cusut in viitorul evantai, la care mai apoi este atasat manerul.
Ca imagine si tema, barza se regaseste in toate tipurile de arta traditională japoneza. Barza – un simbol al nemuririi, simbolizeaza longevitatea, fericirea si prosperitatea. Imaginea sa pe o broderie sau suluri avea un caracter binevoitor și reprezenta o varietate enorma de feuri, fiecare dintre acestea transmitand cele mai subtile nuante de semnificatie.

In plus fata de uimitoarele evantaie si alte broderii, Jiaran Studio creeaza, de asemenea, altfel de accesorii elegante. Ace de par si broșe sub forma de fluturi si libelule, inele sub forma de peste și broaște. Si chiar pantofi decorati cu flori voluminoase!

Vizualizati si un album cu astfel de minunatii brodate AICI !