Dupa cum, cel mai probabil, v-ati deprins, noi venim mereu cu noutati din domeniul artei lucrului manual, realizate in diferite tenhici si cu diferite materiale, dar de fiecare data cu lucrari exceptionale si frumoase.

Astazi va prezentam hartia vie in mainile dibace ale artistului canadian – Calvin Nicholls.

Artistul canadian Calvin Nicholls este dedicat acestei ocupatii de 30 de ani. Creatiile sale din hartie nu lasa pe nimeni indiferent, si fotografiile lucrarilor lui Calvin confirma acest lucru.

Inspirat de familie, prieteni si de profesorul sau de desen din liceu, el s-a inscris in programul de trei ani de design grafic (1976-1979), la Sheridan College din Oakville, Ontario. La absolvire a petrecut primul an intr-o agentie de publicitate, inainte de a deschide propriul studio de design independent, in nordul orasului Toronto in anul 1981. Experimentele cu sculpturi de hartie au inceput in 1984, inainte de sculptura hartia a jucat un rol dominant in cele mai multe dintre proiecte in campaniile clientilor de proiectare.

A fost o chestiune de timp inainte de a incepe sculptura de hartie, caci tot timpul a avut  interes fata de combinatia intre arta si animale salbatice. Am terminat doar o pasare de prada cu aripile intinse pentru Noranda Recycled Papers, cand l-a lovit ideea cat de bine se adapteaza stratificarea penelor, asta a fost inceputul in arta sculpturii de hartie.

Potrivit lui Calvin, el face sculpturi din hartie in modul full-time si nu se va opri. Lucrarile sale sunt achizitionate de agentiile de publicitate, galeriile de arta, editurile si colectionarii particulari. El devine inca este incantat de felul cum foile albe iau textura, forma si viata.

Cu hartia alba nu este usor de a lucra: artistul trebuie sa ia in considerare adancimea de plantare a fiecarui detaliu, in caz contrar sculptura va fi „moarta”. Pentru a crea o capodopera Kevlin munceste intre 2 luni pana la 1 an.
In activitatea sa, artistul foloseste doar hartie, lipici, foarfece si un bisturiu. Mai intai de toate, Calvin face un schelet tare care descrie conturul imaginii viitoare. Datorita lui, sculptura devine una solida. Hartia alba obisnuita talentatul artist canadian o taie in mii de benzi, apoi le asambleaza in sculptura. Pentru a da volum sculpturii benzile sunt stivuite in mai multe straturi.

Urmariti si cateva fotografii cu lucrarile acestui artist. Dar si un album intreg pe pagina Kit.Goblen.