Dupa cum probabil deja v-ati obisnuit, in afara de lucruri serioase despre tehnici si alte secrete din domeniul broderiei (goblenului), am adus in atentia voastra si multe alte lucruri interesante, ciudate, magice, facute de mainile omului cu talent si imaginatie extraoridinare, iesite din comun, din materiale la care nu te-ai fi gandit vreodata… La fel si astazi va informam despre Herczeg Agne care din simple fire, cate o bucata de lemn si coji de nuca de cocos face minunatii, adevarate opere de arta. Inca odata ajungem la convingerea – imaginatia omului nu are limite!

Priviti compozitiile magice din fire ale lui Agnes Hertz Ice

Mesterita Agnes Hertz Ice (Herczeg Agne) s-a nascut intr-un orasel maghiar, nu departe de marele fluviu Dunarea. Ea isi creeaza lucrarile sale din fire  in propria sa tehnica unica, pe care ea o denumeste ”fotografii din dantela”.
In aceste lucrari artista foloseste, cu exceptia firelor si alte materiale, cum ar fi lemnul si coji de nuca de cocos.

Agnes si-a inceput cariera sa, creand gulere de dantela si alte accesorii mici. Insa, sa-si descopere adevaratul talent si sa devina un autor popular si foarte cunoscut a reusit datorita acestor compozitii minunate. Ele par pline de raze de lumina, povestile lor sunt neobisnuite, intruchiparea eleganta si armonioasa.

Nu stim la moment daca acesta Doamna si-a deschis vreun atelier, sau o scoala unde sa predea lectii despre tehnica sa. Am inteles ca sunt multi doritori de a studia. Va invitam sa vizualizati si o galerie foto cu lucrarile in aceasta tehnica!