Vladimir A. Denshchikov, artist al Poporului din Ucraina, director, scenograf, artist al Teatrului din Crimeea creaza  iconite din fire de in si canepa prin tehnica din macrame.

Singura persoana din lume, care creeaza icoane din fire.

Nascut  la 01.0.1952  la Kiev. A absolvit Universitatea de teatru din Kiev in 1974. Din 1975-2007 a lucrat ca actor, regizor, director artistic al Teatrului Academic de drama din Crimeea. In 2007, si-a schimbat locul de munca, ainceput sa predea actoria, Artist emerit al Republicii Autonome Crimeea, Artist al Poporului din Ucraina, castigator al ARC pentru anul 2009 la categoria de arte si meserii.

Pentru crearea icoanelor Vladimir  cere binecuvantarea clerului. Inainte de a crea icoane maestru tine post. Icoanele sunt sfintite in biserica.

Lucrarile lui Denschikov captiveaza spectatorul cu o atmosfera uimitoare de lumina, bunatate si pace. Toate acestea sunt realizate in tehnica de tesut nodular – macrame colaj in care autorul are mai mult de 30 de ani de experienta. La lucrarile din ultimii ani au fost folosite cateva tipuri de ”panza manuala”, inventata si brevetata de catre maestru, care este utilizata la crearea hainelor pentru sfinti – este folosit un fir de jumatate de milimentru, fara sa fie rasucit.

Totul ce vad spectatorii la icoanele lui Vladimir Denschikov – detaliile modelelor si imaginile hainelor sunt create dintr-un material surprinzator – fir de in (0,5-2 mm), fiecare nod este legat de mana, fara utilizarea de echipamente tehnice (ace, carlige etc).

La o icoana de dimensiunea 40×50 cm maestru lucreaza cate 3-4 luni. Asupra icoanei sfantului Alexandru Nevski a lucrat 14 luni, icoana are 9 milioane de noduri legate manual. Chipurile sgintilor sunt pictate in ulei pe panza de in.

Toate lucrarile maestrului sunt create in conformitate cu canoanele bisericesti intr-un singur exemplar, iar fiecare are de la unul la mai multe milioane de noduri. Aceasta tehnica este unica si nu are analogii in lume. Expertii il numesc fondator pe Vladimir Denschikova a unui nou tip de creare a icoanelor.

Lucrari maestrului au fost expuse in Germania, Austria, Ungaria, Ucraina si Crimeea. Ele fac parte, de asemenea, din colectii particulare din Ucraina, Rusia, Republica Ceha, Ungaria, Germania si Statele Unite ale Americii. Toate icoanele sunt autentice, ele traiesc si ajuta pe oamenii.

Vizualizati o GALERIE cu aceste icoane incredibile! Asteptam si parerile voastre la acesta tema.