In cazul in care copilului dumneavoastra ii place sa se uite cum brodati, si, astfel va mai si roaga: „Invata-ma sa brodez!” Ce trebuie facut?

Cand este timpul pentru a incepe a coase?

Pentru a invata un copil arta broderiei, important este sa evaluati in mod obiectiv entuziasmul sau si nivelul de dezvoltare fizica si psihica. Verificati copilul raspunzandui: ” Mi-ar placea sa te invat, dar tu esti prea mic(a)”.  Daca copilul vosrtu nu va baga acul in gura si nu-si va intepa degetele, atunci cel mai probabil, puteti incepe lectiile de broderie. Abilitatea de a trece firul prin urechea acului indica, de asemenea, disponibilitatea pentru prima lectie de lucru manual. Un lucru foarte important – Broderia dezvolta abilitatile motorii fine la copii – citeste AICI.

In cazul in care un copil sub varsta de patru sau cinci ani nu-si poate lega sireturile la incaltaminte, deci este nevoie la inceput de a dezvolta abilitatile motorii fine ale degetelor pentru cusaturi de broderie. Cu toate acestea, varsta aici – nu este importanta. Unii copii la sase ani pot deja broda pe deplin, altii nu pot inca gestiona suficient de bine degetele.
Cu ce sa brodeze?

Ac de plastic cu un capat bont si panza cu gauri mari – utilizati aceste materiale in cazul in care nu sunteti sigur ca copilul este capabil sa se foloseasca in mod corespunzator de acul de metal. Panza de 7 sau 11 de puncte il va ajuta pe copilul dumneavoastra mai usor sa nimereasca in gaurele, simplificand astfel actul broderiei si protejand vederea copilului. Pentru antrenament, puteti utiliza, de asemenea, panza de plastic.

Deosebit de usor de a face pe ea primele cusaturi ale copilului. In cazul in care copilul este deja increzator in ceea ce face, ii puteti da panza de 11 puncte si, astfel, incet  treceti la panza standart Aida 14.

Foarte util in procesul de predare copilului a artei broderiei este sa folositi accesorii pentru broderie. Un cerc mic, de exemplu, ii va permite sa faca toate cruciulitele ingrijite. Cu un marker care poate fi spalat este bine de trasat copilului un patrat de 10×10 cruciulite. Acest lucru il va ajuta sa se obisnuiasca cu marcajul standard de pe panza.

Incercati de la inceput sa-l nvatati  pe micul vrajitor un mod clar de sortare a firelor de cusut. Este de dorit de a face niste gauri pe un carton, pentru ca el sa poata agata de el firele. La fiecare gaura lasati copilul insusi sa scrie numarul firului.

Prima schema de broderie

Alegeti pentru copilul dumneavoastra cea mai simpla schema pentru broderie, cu cel mai mic numar de culori si un singur fel de cusatura. De exemplu, aceasta broderie poate fi un semn de carte sau modele mici. Puteti achizitiona, de asemenea, un kit de broderie pentru copii, AICI vedeti o galerie de albume cu acest tip de broderii.

Cuvintele „Mama, invata-ma sa brodez!” va pot arunca in stare de soc, dar daca ati dona timp si rabdare de dragul aceastei idei, atunci acest lucru va va multumi nu numai pe voi, ci , de asemenea, pe copilul vostru. Adauga la aceasta o multime de experiente de neuitat si amintiri de familie sub forma de lucrari brodate de copil.
De altfel, acesta este un hobby uimitor si copilul dumneavoastra in viitor il poate transmite la randul sau mostenitorilor.