Economia trebuie sa fie economica : reducerea costurilor la broderie.
Broderia – este un gen de activitate preferat de multe persoane, care isi dedica timpul lor liber de-a lungul anilor, indiferent de situatia lor economica si sociala. Recesiunea economica actuala este (cel putin asa speram noi) un fenomen limitat in timp, dar un hobby – este ceva constant, si nu este necesar de al abandona din acest motiv. Mai mult decat atat, intr-o situatie de instabilitate in economie si pe piata fortei de munca broderia poate fi una dintre cele mai eficiente metode de detensionare si mentinerea moralului.

Lectia de brodat

Lectia de brodat

In ciuda cresterii inflatiei ca urmare a crizei economice globale si reducerea de bunastare,  pentru a nu sacrifica o ocupatie favorita de dragul de a umple bugetul familiei, folositi sfaturile noastre.

1 . Incercați cat mai des posibil sa vizitati expozitii tematice sau promotii pentru broderii – la aceste evenimente exista, de obicei, produse pentru lucru manual mai ieftine decat in magazine.

2 . Aranjati o intalnire cu iubitoarele de cusut pentru  schimb  de scheme de broderii, de ate, etc – astfel veti combina cu succes  utilul cu placutul, avand o distractie pe cinste pentru ocupatia preferata.

3 . Pastrati echipamentul pentru broderie (ghergheful, restul atelor, acele) in stare buna. Pentru acest lucru poate fi folosita orice cutie frumos vopsita si aranjata.  Acest lucru va va salva portofelul de la deturnare de fonduri pentru a procura aceleasi lucruri pe care le-ati crezut pierdute si apoi le-ati regasit. Pentru a nu cumpara aceeasi ata de mai multe ori, utilizati o lista de verificare.

4 . Nu va grabiti sa aruncati resturile mici de panza si fire. Ele pot fi  usor folosite pentru a face  lucruri mici si  frumoase – felicitari, semne de carte, marcaje, carduri, benzi decorative.

5 . Pentru a nu cheltui bani pe inramare sau passepartout  (Passe-Partout (sau passepartout) este termenul frantuzesc pentru un suport, o hartie sau, adesea, o foaie de carton cu o taietura, care este plasat sau plasata sub sticla dintr-o rama de tablou.)  pentru un card cu broderie, o felicitare – il puteti face de sine statator dintr-o cutie de ambalaj cu un orificiu (de exemplu, cereale), decorata cu hartie de ambalaj decorativa sau panza.

6 . Vizitati  cat mai des magazinele preferate pentru obiecte de lucru manual – mercerii, si asa veti fi intotdeauna la curent de toate reducerile , vanzarile tematice.

7 . Bagheta, realizata la un atelier profesional  poate costa destul de mult. Asa ca puneti-va imaginatia in miscare si atunci veti putea crea o bagheta unica pentru lucrarea voastra – o bagheta simpla pentru fotografii poate fi decorata cu pietre colorate, scoici, flori uscate, bucati de tesatura, blanuri si altele.

8 . Aboneaza-te la revista preferata pentru broderii pentru o perioada lunga de timp (sase luni, un an), in asa mod si pretul pentru fiecare revista va fi considerabil mai mic. De asemenea, aveti sansa de a primi un cadou de la editor.

9 . Daca trebuie sa efectuati o multime de modele mici, atunci brodeaza-le pe o bucata mare de panza, si dupa terminarea lucrului le separati dupa cum e nevoie. Astfel veti putea economisi mai multa panza.

10 . Achizitionati pentru proiectele simple si rapide in executie, decorative panza, ata ieftina, in asa mod puteti economisi bani pentru un material bun pentru picturi de mari dimensiuni  si calitate.