Avem nevoie de motivatii pentru a ne ocupa de pasiunea noastra – goblen (broderie, tricotat, cross stitch si alte ocupatii handmade)?

Cat de des ne inteleg prietenii si cunoscutii nostri? Impartasesc cu noi pasiunea noastra pentru cusut? Dar familia? Sunt capabili sa inteleaga ca noi avem nevoie de broderie ca de aer,  ca in asa mod noi ne relaxam de munca din fiecare zi, ne calmam si castigam putere?
Pe site am scris un articol mai in gluma mai in serios despre „15 motive perfecte pentru cusut goblen”, care ar putea fi aduse in favoarea sustinerii  hobby-ul nostru. Dar cum ramane cu starea noastra de spirit launtrica? De multe ori suntem urmariti de vina ca petrecem prea mult timp pentru noi si hobby-ul nostru in defavoarea familiei.

De ce am broda ?
Motive, cauze, cauze …  Omul, probabil, este o creatura, care pentru orice gen de activitate trebuie sa aiba un motiv. Inclusiv pentru propriile lor interese, hobby-uri. Ce ne da noua hobby-ul nostru? Ce atitudine fata de el au rudele si prietenii nostri? Vom incerca sa lamurim aceste lucruri cu ajutorul unor specialisti in domeniu, care au facut o cercetare despre acest caz.

Dennise Cardona de la compania Kreinik si designerul Ginnie Thompson printr-o sesiune de psihanaliza au investigat cauza hobby-ului nostru,  si ne spun, cui nu ar trebui sa daruim lucrarile noastre si care ar fi atitudinea benefica fata de greseli.

Foarte des luand broderia in mana ne punem intrebarea:  „Oare nu am treburi mai importante de facut acum?” Dar nu uitati ca, in plus de treburile de zi cu zi din casa  fiecare persoana mai are nevoie si de implinire personala. De asemenea, iubitorii de broderie spun foarte des despre starea de fericire si pace launtrica. Cineva primeste placere de la depasirea dificultatilor, sporind astfel respectul de sine. Pe cineva il face fericit procesul de creatie de frumusete cu propriile maini. Cineva pur si simplu se odihneste in procesul lucrului. Deci, ….

Motivul 1. Nu uitati despre personalitatea Voastra!!! Dati-i voie sa se dezvalue.
Incepand a coase (broda), va ganditi – cine va mai fi implicat in pasiunea voastra. Poate doriti sa va bucurati  o prietena cu portretul destul de dragut al pisicii ei iubite, sau sa cuceriti inima unei mame-soacre mai stricte? Nu uitati: Cel mai bun cadou – este un cadou facut de mainile voastre. Si munca voastra – aceasta ilustrare a adevaratelelor sentimente pe care le aveti pentru persoana data. Un astfel de cadou este intotdeauna placut si niciodata uitat.
Motivul 2. Daruiti bucurii pentru voi si familia dumneavoastra!
Pentru ati imbunatati abilitatile in broderie este necesara neaparat practica, aprofundarea cunostintelor in domeniu, comunicarea cu oameni cu aceeasi pasiune. Nu luati in considerare acest timp ca si timp pierdut. Din aceste ocupatii veti avea numai beneficii.
Motivul 3. Fiti mandri de abilitatile dumneavoastra!
Stapanind tehnica de coasere a broderiei(goblenului), miscarile tale pot ajunge la automatism. Cu fiecare cusatura brodatul este din ce in ce mai usor , miscarile devin mai increzute, iar procesul se transforma intr-o odihna si procesul chiar are un efect relaxant.
Motivul 4. Luati o pauza de la agitatie!
Lucrarea brodata poate deveni o bijuterie de familie. Atunci cand brodati(coaseti) ceva pentru voi, sau familia voastra nu uitati sa adaugati initialele dumneavoastra si anul de creare a lucrarii. Poate ca anume acesta lucrare va fi transferata in familie din generatie in generatie  ca o relicva.
Motivul 5 . Deveniti  un creator cu traditie!
Cu broderia se poate decora orice – de la lenjeria de pat la oglinzi, monitor de calculator, coperta la cartea ta preferata, geanta. Totul depinde de dorinta si de imaginatia dumneavoastra.
Motivul 6 . Dezlantuiti-va imaginatia – decorati lumea din jurul vostru!