Orice mesteriță din diferite domenii a lucrului manual se poate confrunta cu o situație în care a greșit în acest procesul de lucru. Greșelile pot fi grave sau nu, iar atitudinea față de ele poate fi diferită. Astăzi am decis să vă împărtășim algoritmul acțiunilor atunci când ați detectat o eroare.

Nr. 1
În primul rând, trebuie să evaluați în mod real amploarea „tragediei”. Dacă eroarea nu este critică, nu trebuie să o remediați. Pentru voi, în calitate de mesterițe, ea poate fi sesizată, dar este puțin probabil ca cei din jur să vadă ceva „greșit”. Care ar putea fi această eroare? De exemplu, în broderie – o cruce (sau cruci) brodate incorect în zone precum iarbă, păr, cer, mare, etc; la tricotat – o buclă eronată într-un loc invizibil.

Nr. 2

Dacă o greșeală vă bântuie și strică semnificativ lucrarea (de exemplu, când vine vorba de ornamente și modele), o corectăm. Cea mai evidentă modalitate de a face acest lucru este desfacerea lucrarii. De acord, un proces foarte neplăcut pentru o mesteriță. Atâta muncă și timp pierdut – și totul degeaba! Dacă doriți să evitați anume această opțiune, atunci următorul nostru punct este pentru dvs.

Nr. 3
Corectați erorile, dacă este posibil. De exemplu, la tricotat, puteți efectua o scădere pentru a compensa o creștere accidentală sau, dimpotrivă, puteți adăuga un ochi în locul celei pe care ați scăzut-o din greșeală. În același timp, ar trebui să încercați să găsiți un loc în rând unde corecțiile dvs. vor fi cât mai puțin vizibile. În broderie, puteți broda altele noi peste cruci eronate. Varianta, în general, este destul de valabilă. Este mai dificil când o cruce de culoare deschisă trebuie brodată peste una foarte întunecată. Atunci crucile greșite pot diferi de cele corecte.

NR. 4
Dacă vă este greu să decideți dacă și cum să remediați lucrarea, rugați pe cineva să o privească. Aceștia pot fi persoanele dragi, iubitele sau persoanele cu aceleași lucruri în ac. Pentru o opinie profesională, apelați expertul nostru în broderii sau tricotaje. Femeile de ac calificate vor răspunde cu plăcere la orice întrebare și vor ajuta la rezolvarea problemei. Și vei fi sigur că nu ți-ai pierdut timpul și vei obține rezultatul dorit!

Nr. 4
Dacă vă este greu să decideți dacă e nevoie si în ce mod puteți remediați lucrarea, cereți pe cineva să o examineze. Aceștia pot fi cei dragi, iubitele sau persoanele care au aceleași pasiuni pentru lucrul cu acul. Pentru o opinie profesională, apelați la un expertul în broderie sau tricotat. Mesteritele calificate vor fi bucuroase să vă răspundă la orice întrebare și să ajute la rezolvarea problemei. Și veți fi siguri că nu va-ți pierdut timpul și veți obține rezultatul dorit!