Persoanele dragi se plang mereu de lipsa ta de atentie, datorita faptului ca esti in mod constant ocupata cu cusutul goblenului? Ai fost prinsa in timpul muncii asupra broderiei? In acest caz, ai nevoie de un motiv bun pentru a te justifica.

Pentru prieteni
Iti petreci majoritatea timpului brodand si in asa mod prietenii cred cu siguranta ca ai innebunit. Explica-le ca:

1 . Aceasta este o modalitate foarte buna de a manca mai putin, iar spre deosebire de dieta acest mod de slabit este mult mai usor de urmat. In acelas mod sper sa ma dezvat si de la fumat.
2 . Acest tablou mare, cu margele si noduri franceze imi face o provocare. Eu sunt obligata sa-l accept si sa-mi verific capacitatile.
3 . Eu cos pentru participare la un proiect Round Robin si nu-mi pot lasa prietenele la nevoie.
4 . In colectia mea de „harciog” s-a adunat un numar impresionant de kituri. In cazul in care nu le cos, as avea o pierdere de bani cheltuiti degeaba.
5 . Sora mea tocmai a fost divortat, acest eveniment ar trebui remarcat cu un cadou special!

Pentru serviciu

Tocmai cand ai intins broderia sub masa – Hop, ce nenorocire! – a intrat seful. Te-a gasit pentru a treia oara facand lucru manual ( goblen sau cruce – fara prea mare importanta), asa ca spune:
6 . Broderia imbunatateste interactiunea mana-ochi, ea antreneaza rabdarea, si, de asemenea, ajuta sa fii atent la detalii. Lasa-l sa creada ca acesta  este un training avansat la locul de munca.
7 . Eu cos in loc de pauza de fumat, ceea ce este un lucru mult mai bun pentru sanatate.
8 . Broderia aceasta imi stimuleaza partea mea creativa, facandu-ma un salariat cu o viziune si perspectiva larga.
9 . Aceasta activitate calmeaza nervii, astfel incat pana la sfarșitul zilei eu nu voi tipa la clienti, personal si management.

Pentru acasa

Sotul a gasit bonul de la mercerii … si factura pentru internet prin care poti comunica cu colegii cu acelasi hobby… Ce-i mai poti spune de data asta?
10 . Stiu ca am cheltuit prea mult, dar am reusit sa fac economii saptamana asta si am crezut ca pot conta si eu pe o incurajare.
11 . Cestile de cafea lasa urme pe masa. Avem nevoie de servetele brodate, pentru protectia ei.
12 . Stiu ca ma asteapta multe ocupatii importante ( spalat vase, spalat rufe, etc ), dar eu cos pentru fondul de caritate, care are nevoie de bani.
13 . Dragul meu saptamana trecuta tu ai cumparat DVD -player, insa kiturile si accesoriile mele sunt mult mai ieftine.
14 . Am crezut ca tu ai vrea de la mine un cadou brodat.

In cele din urma

15 . Spune-le la toti: viata este prea scurta pentru a face si altceva in afara de broderie!

Alte articole la aceiasi tema:  Vreti sa traiti mult? Apucati-va de brodat!Despre cei care cos, dar nu despre goblenuri