In multe tipuri de broderii se folosesc si multe tipuri de fire, mai cu seama mouline DMC si Anchor. Insa unele broderii mai speciale, cu detalii evidentiate cer si alte tipuri de fie, cum ar fi firele metalice! Astazi venim cu:

Sfaturi utile pentru utilizarea firelor metalice

1. Încercați să utilizați un ac decorativ mai mare pentru a ajuta la rlargirea firelor pânzei și a reduce uzura firelor cu care brodați.

2. Pentru a ușura filarea firului in ac, înfășurați firul într-o fâșie îngustă de hârtie, împăturiți-l în jumătate și treceți-l prin ochiul acului.

3. Folosiți lungimi scurte de fir, de aproximativ 25-30 cm, astfel încât firul să nu se impufoșească.

4. Firele metalice se pot răsuci și împleti ușor, așa că lăsați firul să atârne liber pentru a se îndrepta.

5. Fixați firul pe țesătură cu o buclă. Îndoiți o secțiune din fir în jumătate, apoi băgați ambele capete în ochiul acului și treceți-le prin bucla formată.

6. Pentru a masca firele care arată sfâșiate, coaseți o serie de jumătăți de cruci cu aceste fire, apoi coaseți jumătăți de cruci înapoi de-a lungul acelui rând cu un fir nou.

7. Înfășurați cu o bandă mică de scotch în jurul capetelor firelor pentru a preveni ruperea atunci când firele nu sunt utilizate.

8. Înfilați firul în sus și în jos prin panză, în unghi drept, pentru a menține suprafața firului netedă.

9. Înainte de a călca broderia terminată, așezați-o cu fața în jos pe un prosop alb curat și setați fierul de calcat la o temperatura rece, fără abur.