In articolul precedent am facut o prezentare a cartilor lui Gail Narsh despre tehnicile de cusut din secolele: XVIII si XIX.

Atricolul il puteti citi aici – Prezentare generala – carti despre broderie (I)

Astazi va prezentam alta carte a lui Gail Narsh EMBROIDERY TECHNIQUES 20 CENTURY

Aceasta este ultima lui carte din trilogia cartilor despre tehnicile de cusut din veacurile trecute. In carte este descris, de fapt,  inceputul secolului al XX-lea caci mai tarziu, din pacate, broderia nu a mai avut o dezvoltare rapida, la fel ca inainte. La fel ca si cele doua carti anterioare, nici aceasta nu este o colectie de cursuri de master class in broderie, este insa o analiza sistematica a celor mai frumoase exemplare de broderii cu explicatii schematice, in unele cazuri, foarte detaliate. In carte sunt prezentate o multime de modele istorice, este acordata mai multa atentie dantelei cusuta cu acul, o varietate de modele, diagrame pentru linii si cusaturi. Sunt prezentate lucrari magnifice ale celebrilor maiestri in arta broderiei si exemplare din scolile vechi de broderie. Ar fi greu de evidentiat o anume carte din cele trei  – sunt la fel de bune toate cele trei.
Cartea este la fel ca si precedentele in formatul A4  si are 192 pagini.

Urmatoarea carte minunata – FLOWERS STUMPWORK, autorul Sachiko Morimoto
O impresionanta colectie de proiecte in tehnica broderiei cu volum. Flori minunate! Lucrari efectuate cu finete si acuratete. Sunt demonstrate toate etapele, cu imagini clare si accesibile, este pe intelesul tuturor, chiar si celor ce nu cunosc limba.
Dimensiunea cartii este  18*21 cm. si are 119 pagini.

Speram sa fie de folos informatia celor care sunt interesati sa studieze tehnici noi. Asteptam si comentariile voastre.