Aceste trucuri simple va vor ajuta la simplificarea si diversificarea procesului placut, dar uneori laborios de tricotat, brodat sau cusut.1. Nu puteti pune imediat un fir gros intr-un ac? Tineti-le deasupra la o hartie de o culoare contrastanta (daca firul este negru, peste o foaie alba si invers).

 

2. Exista un ac atat de util – pentru lucrul cu lana. Are varful rotunjit si bont si urechea marita. Pentru cusut detaliile ale unui lucru tricotat – este cel mai potrivit!

3. Daca in timpul brodarii se dovedeste ca ghergheful, cercul este putin prea mic, iar marginile panzei nu ajung sa le fixezi pe el, coaseti bucati mici de tesatura de fiecare parte cu cea mai larga si simpla cusatura. Si cand broderia este terminata, marginile trebuie doar descusute.

4. Deseurile de panza pot fi, de asemenea, utile. De exemplu, pentru teste: uvedeti inainte de lucru, cum se combina culorile, care tip de ochiuri arata mai bine, verificati markerele.

5. Care este cel mai convenabil mod de a stoca firele pentru a nu se incurca? Fixati jurubitele cu culori sau nuante identice sau similare cu o banda elastica, atunci veti avea o paleta gata pregatita.

6. Un alt secret, „life hack” pentru stocarea convenabila a firelor. In partea de jos a cutiei pentru pantofi, asezati o bucata de polistiren expndat taiaat de aceeasi dimensiune, acoperita cu un fel de tesatura pentru frumusete. Bagati betisoare din lemn sau plastic la o distanta convenabila unul de celalalt – si puneti bobinele pe ele.

7. Daca produsul tricotat trebuia desfacut de mai multe ori, firul a devinit inegal. El poate fi indreptat din nou, infasurandu-l in ghemuri slabe, umezindu-le usor si lasandu-le sa atarne, agatand o greutate mica de ele.

8. Lana, uneori, nu miroase foarte placut. Incearcati s-o „aromatizati”. Nu aruncati capacele de la parfumurile preferate, puneti-le in cutiile cu fire. Vor dobandi o aroma usoara, placut.