Toate Doamnele care cos (la fel si barbatii, ca nu sunt putini) au observat ca degetele obosesc mult si au nevoie de relaxare si gimnastica.
Stiati ca medicii au dezvoltat un sir de exercitii pentru degetele iubitorilor de cusut!?

Exercitii pentru degetele broderitelor

1. Jucati-va cu degetele ambelor maini pe spatarul scaunului pentru cateva secunde, asa cum ati face pe o tastatura de pian. Apoi puneti mainile pe blatul mesei si atingeti-l mai intai din fata, apoi din lateral si de sus, adica jucati dansul ratelor cu degetele.

2. Ridicati bratele in sus si intindeti-va. Acum folositi ambele maini pentru a desuruba un bec imaginar de la lampa. Simtiti ca muschii din zona umerilor se relaxeaza?

3. Indoiti coatele si apasati palmele impreuna. Acum ridicati mainile in sus, adica cu varful degetelor la trunchi. Apoi, coborati in jos, in directia inversa, de la trunchi. Acesta este un exercitiu foarte bun pentru articulatiile mainilor.

4. Acum, tinand mainile in aceeasi pozitie, raschirati degetele larg si strangeti-le din nou.

5. Raschirati  si intindeti degetele separate sau un grup de degete unul cate unul si strangeti-le din nou. Ca urmare, tensiunea din degete va disparea.

6. Indoiti coatele si apucati-va cu degetele ca in lacata. Intindeti cu putere bratele in directia opusa.

Faceti aceste exercitii simple cat mai des posibil, iar degetele dvs. vor fi energice si viguroase! Si lucrarile calitative si frumoase!