Intrati  intr-un magazin de marfuri pentru lucru manual – mercerie, ati vazut un set de broderie ca in visele voastre. Si deja pe de o parte sunteti gata de a baga mana in portofelul din poseta, pe de alta parte si sufletul este gata sa-si ia la revedere de la o parte din bani. Dar nu va grabiti! Cititi aceste 10 sfaturi, astfel incat designul kitului selectat sa nu se transforme intr-un proces de „neterminat”, ci intr-o placere deosebita de la munca eficienta si sacra – arta broderiei manuale.

1 . Marimea conteaza. Ganditi-va: care este dimensiunea imaginii ce s-ar potrivi armonios in interierul vostru, si cat de mult timp puteti dedica pentru brodarea ei. Amintiti-va ca schema cu latimea sau inaltimea de peste 130 semne este deja considerata mare .

2 . Simplitatea – cheia succesului . Priviti cu atentie la kit: ce cusaturi sunt implicate in proiectare si cat de des aveti nevoie pentru a schimba culorile atunci cand brodati.

3 . Cuprinde imensitatea . Nu este bine sa combinati o multime de tehnici noi in cadrul unui singur proiect . De exemplu, munca pe  tesatura uniforma ( tip Evenweave ) de culoare neagra cu elemente de noduri francezi si cusaturi rupte este pe masura unei broderite cu multa experienta. Daca sunteti – incepator, nu ar trebui sa va avantati catre ceva foarte complicat.

4 . Culoare sau simbol? Examinati cu atentie schema de design. Daca aceasta este sub forma de blocuri de culoare, atunci va fi munca grea, mai ales daca culorile sunt foarte diferite de nuanta firelor. Insa in schema cu simboluri nu apar astfel de probleme. In plus, schema cu simboluri poate fi usor marita prin fotocopiere.

5 . Imaginea ” din viitor „. Mult mai usor se coase , daca vedeti rezultatul final al muncii voastre pe fotografie, cu care este de obicei echipat un kit bun de goblen. Aveti in vedere ca datorita ei se mai poate verifica, de asemenea, si cum se combina culorile, la fel se poate verifica aplicarea corecta a tuturor detaliilor.

6 . Abordare practica. Daca ati selectat un kit pe care vreti sa-l cumparati  si la el mai e nevoie de procurat, de asemenea, un gherghef si o panza de dimensiunea unui cearsaf, amintiti-va ca un design mic sau mediu este mult mai practic si mai usor de utilizat.

7 . Abilitati ” manageriale „. Daca atele din kit nu sunt clasificate intr-o ordine oarecare, va trebui sa va construiti un organizator de ate pentru confort si accelerarea lucrului.

8 . Manual. Cereti vanzatorului informatia despre producatorii de kituri de broderii, care furnizeaza cu produsele lor instructiuni foarte detaliate de utilizare. Mai ales acest element este relevant pentru incepatorii lucrului manual.

9 . Aspectul final. Un stimulent bun pentru a lucra la noul proiect poate servi posibilitatea de achizitie odata cu kitul si rama pentru broderie sau fanteziile despre exact locul care ar fi cel mai potrivit pentru plasarea capodoperei voastre.

10 . Ultimul retus. In cazul in care timpul orelor de cusut va aduce placere si umple casa ta cu  lucruri frumoase si dragi negocierea este nepotrivita. Ei bine, in cazul in care prima declaratie – este un subiect controversat, este mai bine sa se amane achizitionarea pentru cateva zile . Te-a impresionat kitul la fel ca inainte? Apoi du-te dupa el!

Aici vrem sa va aducem la cunostinta ca in curand vor aparea multe alte articole despre broderii, spre exemplu: – brodatul de la A la Z, kituri, firme producatoare de kituri si materiale pentru arta broderiei, tehnici de lucru, dar si mai interesant – scheme gratuite!

Kit goblen ursuleti