Am scris pe site-ul nostru despre diverse tipuri de broderii, despre diverse tehnici de lucru si obiecte confectionate manual in multe parti ale lumii. Cand ne gandim gata, am scris despre tot ce se poate, descoperim ca nici pe departe nu este asa. Azi am descoperit un album intreg cu saluri superbe de matase, brodate manual cu desene spectaculoase si culori incredibil de frumoase!

Broderia tematica pe salurile de matase spaniole din Manila

Aceste saluri spaniole de matase sunt splendide, cu broderie tematica de poveste. Se numesc MANTONES de MANILA, adica care sunt saluri din Manila (capitala insulelor Filipineze).

Aceste saluri cu franjuri lungi sunt realizate din matase, decorate cu broderii complicate. In Spania, astfel de saluri proveneau din China, cand comerciantii au inceput sa aduca bunuri din Est spre Spania si in intreaga Europa, in curand insa ele au devenit parte integranta a culturii spaniole. Prin urmare, unele din salurile vechi au pastrat o parte din motivele traditionale chineze – imagini cu pagode, indragostiti, imparati, babus, berze si multe altele.
Treptat, motivele chineze au disparut de pe saluri si au ramas doar motivele florale: trandafiri, margarete, floarea soarelui, cunoscute pana in ziua de azi.

Un album cu aceste minunatii brodate puteti vizualiza AICI !

Puteti lasa un comentariu daca v-a placut si sugestii despre ce ati dori sa mai cititi.