Ce m-a determinat, în general, să reflectez la acest subiect?

Va povestesc aici.

Din cand in cand trag cu ochiul la lista cu abonatii noi de pe paginile noastre, un nou abonat mi-a starnit curiozitatea si firește, m-am dus la pagina lui pentru a vedea cine este, cum trăiește, ce respiră.

Spre surprinderea mea, avatarul avea o fotografie a unui băiat de 12-13 ani și, cu atât mai mult, spre surprinderea mea, sub fotografie era statutul „Vreau să devin brodător”.

Hopa-paa. Ei bine, pentru a fi sincer, bărbații nu sunt invitați frecvent pe pagini ca a mea. Și apoi este băiatul-copil! S-ar putea crede că și-a cumpărat designul strălucitor și broșele frumoase, atât de asemănătoare cu jucăriile … dar în această stare, a scris clar că vrea să devină brodător! Într-adevăr, are fotografii cu imagini cusute în cruce în feed-ul său, și apoi a reacționat cu aprecieri la noile mele postări, la sfaturile despre broderiile cusute…

Pentru mine, la început, toată povestea asta mi s-a părut ciudată – după părerea mea, un băiat de 12 ani ar trebui să se joace cu tancuri pe un computer, să viseze să zboare în spațiu și să colecteze Lego.

Și apoi m-am gândit: „De unde ai luat ideea că cineva datorează ceva? Da, societatea are niște temelii, opinii despre cine, la ce vârstă și sub ce caracteristici de gen ar trebui să facă ceea ce este definit, dar a fost inventat de noi, este atât de NECESAR.” În general, o persoană are dreptul să facă orice, în special un copil, „doar dacă nu  pierde timpul fara rost”.

Îmi amintesc care a fost surpriza mea când am văzut un dirijor de sex masculin în transportul terestru. În orașul meu natal, aceasta era o profesie pur feminină. M-am obișnuit și am crezut că așa este peste tot. Ei bine, nu mi-a intrat în cap că un bărbat ar putea să meargă în jurul salonului toată ziua și să dea bilete. Și apoi am întâlnit un dirijor de sex masculin atât de dulce, inteligent, binevoitor și sociabil, încât m-am gândit: „Aș vrea să vină în orașul meu”.

Și câți manichiuristi, cosmetologi, frizeri masculini sunt acum?! La început pare „Cum? Adică? De ce?”, Și apoi te gândești, de ce nu, până la urmă, un bărbat are și el mâini care pot ține un instrument, ochi care îți văd unghiile. Și poate chiar o viziune mai buna despre frumusețe.

La fel este și în lucrul manual, lucrul cu acul. De exemplu, știați că tricotatul în Rusia, Scandinavia, Germania era considerat o ocupație pur masculină. Cu un ac, bărbații tricotau lațuri și plase de pescuit, precum și îmbrăcămintea pentru vânătoare, pescuit, campanii militare. Se credea că o femeie nu ar putea confecționa aceste piese speciale de îmbrăcăminte, deoarece ar aduce ghinion.

Am căutat prin multe materiale despre subiectul articolului și am aflat că unii bărbați celebri au găsit o priză în diferite tipuri de lucrări cu acul.

Deci, iubitului gladiator al fiecăruia, Russell Crowe, nici măcar nu-i deranjează tricotarea. Când soția lui era însărcinată, a luat andrelele de tricotat pentru a-și liniști nervii, dar după nașterea fiului său, hobby-ul a rămas cu el.

Renumitul maestru de balet rus, Nikolai Tsiskaridze a ales o astfel de ocupație ca hobby-ul său – broderia. Potrivit artistului însuși, lui i-a plăcut broderiile încă din copilărie. În timp ce era încă un copil, el rămanea mult timp cu bona, care l-a învățat pe băiat să brodeze cu cusături in cruce și cusături de satin.

Este obișnuit să-l întâlnești pe acest bărbat pe platoul de la Hollywood, cufundat în scaunul regizorului cu fire și andrele de tricotat în mână. Îndrăgostit de tricotat încă din copilărie, cineastul american George Lucas nu-și lasa ocupația nici un minut.

Kurt Cobain este fondatorul și vocalistul trupei Nirvana cu rădăcini irlandeze. Iar irlandezii sunt tricotători inventivi. Lui Cobain îi plăcea să tricoteze și chiar a concertat la concertele sale în pulovere și pălării tricotate de el.

Frumosul Til Schweiger este un celebru actor german care crește patru copii, îi place să coasă jucării de pluș și haine pentru copii.

În concluzie, aș vrea să Vă spun: nu este nevoie să Vă conformați unor tipare, trebuie să faceți ceea ce vreți, ceea ce Vă aduce bucurie și bună dispoziție. Pentru mine, un genial cosmetician este mai bun decât un trist manager de vânzări.

Și bărbații celebri care nu sunt timizi, o dovedesc încă o dată!  Albumul cu celebritați îl vedeți AICI !