Cândva exista parerea că orice femeie care se respectă trebuie să posede cunostințe despre broderie. Fetele tinere din diferite părți ale lumii își pregăteau toate hainele si zestrea pentru nuntă. După ceva timp, pe bună dreptate, la mijlocul primei jumătăți a secolului XX, această știință și ocupație și-a pierdut treptat popularitatea. Căpătând șansa de a crea o carieră, femeile au început să uite de broderii. Dar la sfârșitul secolului, cusutul a devenit din nou un hobby popular, au început să apară, dupa cum se credea că sunt uitate, tehnici de cusut din trecut, precum și o cusătură neobișnuită, inventata de mesterițele de artizanat engleze. Tehnica de cusut broderia cu VOLUM (stumpwork) – A fost cunoscută si utilizată pe scară largă în Anglia în anii 1650–1700.

După tipul său, această tehnică de broderie se aseamană cu un basorelief sau o sculptură. Prin urmare, este posibil să i se fi dat acest titlu străin, format din 2 cuvinte în limba engleză, traduse prin „bucată” și „muncă”.

Esența acestei tehnici de cusut consta in faptul ca unele părți separate ale broderiei, cusăturilor, și anume: flori, elemente de îmbrăcăminte a oamenilor, păsări sau gândci – se coaseau pe o bucată mică de pânză și apoi se prindea pe cea principală.

Pe această țesătură principală, restul elementelor din imagine erau brodate în avans iar, uneori, mai târziu, astfel încât în ​​versiunea finală lucrarea arăta tridimensională. În tehnica broderii volumetrice sau cu volum – stumpwork, femeile meșteșugărițe executau adesea picturi mari pe teme religioase, precum și haine pentru slujitorii bisericii. Dar, de obicei, broderia volumetrică era folosită cela mai des ca decor pentru lăzile cu broderii, genți de mână, îmbrăcăminte și articole de interior.

În zilele noastre, broderia volumetrică, broderia cu volum (stumpwork) a devenit o îndeletnicire foarte populară. Tehnica broderiei volumetrice este interesantă, deoarece vă permite să combinați multe tehnici – de la broderia artistică la țeserea cu un ac. Dacă o femeie broderiță deține un număr mare de tehnici de broderie, este capabilă să efectueze lucrări foarte interesante și bogate. Acesta este probabil motivul pentru care broderia volumetrică își câștigă popularitatea de odinioară. Tehnica broderiei volumetrice permite meșterilor care folosesc această tehnică să creeze opere de artă autentice. Plantele, animalele și oamenii, brodate tridimensional pe țesătură folosind cusături speciale, arată ca niște viețuitoare.