Broderia pe Mono Canvas cu cusatura needlepoint – este un tip special de lucru manual, in care un cu un ac si fire colorate de diferite grosimi si textura se creeaza tablori fantastice in frumusetea si perfectiunea formei lor. In SUA, fanii acestei arte s-au unit intr-o organizatie americana -American Needlepoint Guild Inc. Anual pentru membrii sai se organizeaza seminare, intalniri si master-class, precum si jocul de aventura cusatura lunii (Stitch of the Month), in care in fiecare luna pe parcursul anului se dau cate un element, executat intr-o cusatura, si in luna decembrie, fiecare participant primeste o imagine completa.

Mono Canvas – este o panza dura in forma de plasa, asemanatoare cu panza pentru goblen, dar mai dura si fara marcaj. Este foarte asemanatoare cu o plasa de tantari. Exista de diferite dimensiuni – 10, 12, 13, 14, 16, 18. cel mai des o puteti gasi in vanzare in magazinele on-line straine. Acesta este disponibila in diferite nuante.

Drept baza mai este utilizata pentru broderie si panza tesuta uniform  Congress Cloth.  Dimensiunea ei este18. La fel ca si panza Mono Canvas si aceasta este in nunte diferite de culori, caracteristic pentru brodare -trebuie sa fiti foarte atenti, evitand greselile. In caz contrar va trebui s-o aruncati, deoarece pe aceasta panza cusaturile si urmele nu pot fi indepartate fara sa ramana semne si broderia terminata ar avea un aspect urat.

Se brodeaza diverse modele peMono Canvas cu materialele de textura diferita: lana, fire de bumbac uni si multicolore, fire kreynik (metalice) si fire de matase. Cele mai frecvent utilizate fire sunt ale companiilor, cum ar fi Rainbow Gallery, Caron Collection, Threadworx, Valdani, Weeks Dye Works.

Pentru acest tip de broderie sunt necesare, de asemenea, ace de broderie cu dimensiunea 22 si 24, precum un gherghef special -Stretcher Bars, care este asamblat din scanduri de lemn de diferite lungimi. Dar din ofertele vazute de noi pe internet, sunt foarte scumpe, cu atat mai mult ca la pret se adauga si transportul. Cea mai buna varianta raman tot gherghefurile noastre, care sunt aproape si la fel ajustabile, puteti cedea aici.

Scheme sau kituri de broderie pe Mono Canvas cu tot ce ai nevoie (panza, fire speciale, cadre) pot fi achizitionate de la magazinele online West End Embroidery, Stitcher’s Paradise si Scarlet Thread. 

Unele elemente ale acestei broderii este in mod clar imprumutat de la arta Grafica textila (String art, created with thread and paper).Cea mai mare parte a imaginii este, de obicei umplut cu diferite tipuri de cusaturi speciale, cum ar fi Jessica, semiluna, Amadeus evantai dublu, Rhodes, mozaic, Milano, triunghiuri tesute, herringbone, etc. Pentru decor sunt folosite adesea margele, cristale si scoici termice Abalone.

Frumusetea broderiei Pe Mono Canvas este – se poate face intr-o perioada relativ scurta de timp si cu mai putina forta de munca, spre deosebire de broderia in cruce sau goblen, dar puteti crea o imagine la fel de frumoasa.

Si acum va prezintam cei mai faimosi designeri din lume de broderie pe Mono Canvas: Jim Worth, Linda Lachanke, Orna Willis, modele DebBee lui, Carole H. Lak, Laura J. Perin Designs, Kurdy Biggs, Ro Pace.

Vizionare placuta a unei galerii de lucrari si scheme, care va poate starni un mare interes pentru acest tip de broderie – AICI!