Daca va place sa brodati si sunteti in mod constant in cautare de scheme noi si interesante, vom fi bucuroși sa va impartasim o portie de inspiratie in forma de broderie japoneza. Este un exemplu incantator nu doar de broderie, ci o forma de arta.

Yumiko Higuchi este o tanara si talentata artista japoneza in broderie care gestioneaza cele mai clare, mai curate cusaturi. Modelele ei arata simplu, dar fiecare este gratios si ademenitor. Modele ei simple, deliberate, mici pot fi utilizate pentru a infrumuseta practic totul.

Yumiko Higuchi sa nascut an 1975, a studiat designul la Universitatea de Arta din Tama, Tokyo. A inceput a lucra sub marca proprie in 2008. La Yumiko toate lucrarile sunt facute manual incepand de la proiectarea desenului, bazat mai ales pe motive naturale: pasari, insecte, plante si flori. Cel mai adesea, artista foloseste pentru lucrari panza deasa de in sau bumbac si fire groase de bumbac sau lana.

Cu broderii de autor artista decoreaza fete de masa, servetele, brose, portmonee mici si portofele. Va invitam sa vedeti o coletie, unde puteti vedea operele ei de arta uluitoare, adunata de noi. Speram vca motivele minunate si combinatiile de culori sa va inspire cum ne-au inspirat si pe noi.

Yumiko San Are se foloseste de toate facilitatile tehnologice, asa ca o puteti lesne gasi pe internet. Artista are si site-ul ei oficial, a scris si o carte. Aceasta contine instructiuni detaliate, fotografii pe care le poate urma oricine, indiferent de ce limba cunoaste. Cartea ei include si un ghid de cusaturi, dar cea mai buna parte a ei este faptul, ca ea ofera modele clare cu modul  de a face portmonee, genti, bijuterii, gulere si altele.

Va invitam sa vedeti o galerie de fotografii cu lucrarile artistei aici.

Ramanem tot la ideea japoneza: Tot ce este genial e simplu – Hiroko Kubota!

Tehnica de cusut japoneza – Sashiko

Broderia japoneza – Yumiko Higuchi