Vestita broderita Mary Corbet a facut o prezintare un fragment dintr-un vesmant vechi de biserica decorat cu broderie. Un model brodat sub forma de trandafiri, realizat cu broderia artistica neteda si un model brodat cu aur.

Broderia pe vesminte bisericesti vechi – adevarate capodopere

Pe acest fragment, ne asigura broderita, nu a existat nicio aplicatie, nu exista nicio vopsea cu care s-au facut ceva insemnari pentru urmatoarea broderie. Acest desen este complet brodat direct pe panza cu precizie si maiestrie.

Este dificil de ghicit data si tara de origine, analizand designul. Lucrarea poate fi foarte, foarte veche (sfarsitul anilor 1700 / inceputul anilor 1800), moderat veche (pana la sfarsitul anilor 1800) sau chiar relativ noua (sfarsitul secolului XX).
Produsul a fost ingrijit cu multa atentie si desi este inca in uz a fost pastrat in siguranta, astfel incat putem presupune ca provine dintr-o epoca anterioara.
Origine europeana – Spania, Franta sau Belgia.
Designul fragmentului ii aminteste de broderia din Museum of the Visitation in Moulins. Acesta este de fapt designul copertei de catalog a catalogului muzeului De fleurs en aiguille. Cartea contine numeroase exemple similare de ornamente florale abundente pe obiecte din aur.

Suprafata cu umbre, realizata din matase, arata cu adevarat elegant. Numeroasele culori si nuante de matase, printre altele, indica faptul ca acesta nu este un articol vestimentar ieftin dintr-un atelier care produce decoratiuni bisericesti in stilul aplicatiilor. Aici broderitele cu experienta au facut cu adevarat broderia direct pe tesatura din care au fost cusute vesmintele.

De asemenea, broderia are multa broderie din aur complexa si rafinata, unele au fost brodate peste cartele pentru a oferi aurului acest aspect cu adevarat specific si punctat, unele fiind asezate regulat, unele de-a lungul liniilor pentru a da forma texturii (si a reflecta lumina), da, si o multime de paiete de asemenea – si, incredibil, foarte putini din care lipsesc!

Aceasta este o munca absolut uimitoare! Vedeti un album cu fragmente de broderie – AICI !