La inceput am vrut sa numesc articolul „Greselile mesteritelor incepatoare (Greather Needlewoman Begleswoman)”, dar mi-am dat seama ca aceste greseli sunt facute nu doar de incepatori si, uneori, chiar si de mesteri experimentati. Umila voastra servitoare nu face exceptie.

Exista o parere ca ocupatia cu handmade nu este decloc dificila, este intotdeauna o placere si poti castiga bani buni fara sa te incordezi. Exista persoane care au un loc de munca permanent, platit, care mai face si lucrari manuale (coase, tricoteaza, face sculpturi din lut polimeric, face bijuterii), la un moment dat, decide sa-si schimbe radical viata, din motive cunoscute numai de ele. Atunci, trebuie sa ia un interval de timp si sa se gandeasca bine inainte de a decide sa face acest lucru!

Aveti deja un anumit algoritm de viata. Sunteti obisnuiti sa mergeti la munca in fiecare zi, in timpul zilei comunicati cu oamenii, pentru a indeplini unele sarcini.

Iar seara, faceti munca creativa pentru care va platesc clienții sau cumpara clientii recunoscatori ai creativitatii voastre. Si se pare ca, daca ati avea acele 8 ore de munca libere + timpul pentru calatorie, atunci puteti face mult mai mult si castiga in consecinta mai mult!

Dar uneori nu intelegeti ca si modul de viata se va schimba dramatic!

Dimineața nu trebuie sa va sculati, sa va imbracati, sa va machiati, sa faceti parul – oricum stati acasa si nimeni nu va va vedea! Cantitatea de comunicare cu alte persoane va scadea si poate foarte mult! Veti ramane in casa sau atelierul sau – adica in lumea voastra, singuri cu voi insuti!

Comunicarea poate fi gasita pe retelele de socializare sau prin telefon, dar acesta este timpul atat de necesar pentru creativitate! Va aranjati o detentie voluntara! Pentru oamenii sociabili, acest lucru poate fi foarte dureros! Si din cauza scaderii comunicarii, s-ar putea intampla sa scada si numarul comenzilor – inainte erau clientii tai de la munca, dar acum nu o ai!

Foarte des, dupa ce si-a parasit slujba si a preluat creativitatea, femeia incepe sa experimenteze un gol si, ca urmare, disperarea. Si acest lucru nu duce la nimic bun! Bolile cronice incep sa se agraveze, nemultumirea fata de sine si venituri cresc. Si ca urmare, dezvoltarea bolilor grave.

Prin urmare, dupa ce ati decis ca veti castiga bani din creativitate, calculati bine acest moment si nu refuzati ca este posibil sa aveti nevoie sa va intoarceti la munca sau sa gasiti unul similar. Nu este nimic in neregula cu asta!

O alta greseala obisnuita, dar este totusi o greseala a incepatorului. Nu exista un loc de munca adecvat, dar eu pot coase, tricota si realiza bijuterii bine. Ma voi recomanda ca o mesterita buna si voi avea mereu o bucata de paine sau chiar paine cu unt.

Iar mesterita ia banii din bugetul familiei, alearga la magazin pentru materiale si unelte. Cumpara totul si incepe sa creeze. Dar nu exista vanzari si nici bani.

Prin urmare, dupa ce ati decis ca veti castiga bani din creativitate, luati in considerare cu atentie componenta financiara a costurilor! Si la inceput, nu va cumparati ace de tricotat super-branduri, un centimetru nominal si foarfece extraordinar de scumpe. Vedeti ca, este foarte posibil sa va descurcati cu instrumente mai simple si nu foarte scumpe! In timp, cand totul va merge ca pe roate, va fi posibil sa achizitionati treptat alte instrumente.

Fac arta de foarte mult timp, aproximativ 40 de ani. Cand mai mult, cand mai putin. Cand nimic si uneori foarte bine! Dar abea recent am cumparat un manechin bun!

Sunteti cu totii maestri, va expuneti lucrarile cu fotografii si descrieri bune pe Internet, iar acestea se vand! Ura!

Dar orice lucrare de creatie se vinde in valuri. Sezonier. Exista perioade in care se vand activ (Anul Nou, 8 martie). Si sunt momente in care vine „sezonul mort”. Nu intrati in panica! Mai bine luati o vacanta pentru aceasta perioada, discutati cu prietenii, rudele, stati pe retelele de socializare, dar nu scadeti preturile!

Calculati pretul imediat: acesta nu este doar pretul tesaturii pentru produs. De asemenea, includeti accesorii, energie electrica, transport a magazin si munca dvs. in ore. Nu exagerati initial la pret.

Dar nu aranjati vanzari mari. In acest caz, veti avea cu siguranta o categorie de clienti carora le place munca dvs., care sunt capabili sa va cumpere munca, dar vor astepta cu incapatanare vanzarea! Si sa fie suparat pe voi, daca lucrul pe care voiau sa-l cumpere – s-a vandut mai devreme!

Orice femeie creativa este o persoana si, in acelasi timp, o persoana creativa! Prin urmare, cu siguranta aveti nevoie de odihna!

Dormiti cel putin 8 ore pe zi. Aer curat si comunicare cu cei dragi! Si lasati toata lumea sa astepte! La fel, nu puteti face totul la fel, nu veti fi pe placul tuturor, si o femeie broderita obosita si iritata va face mult mai putin si va face multe mai multe greseli.

Daca va considerati stapana pe sine si va respectati reputatia, atunci NICIODATA, dar niciodata, nu folositi fotografiile altor persoane pentru propria ta publicitate! Uneori, femeile urmsresc o prezentare de moda si spun: „Si o voi face!” Atunci faceti-o, faceti o poza si expuneti-o! Si nu folositi fotografii din alte spectacole.
Sau luati fotografiile unui alt maestru si sustineti ca voi faceti la fel. Dar potrivit legii boomerangului, maestru ale carui fotografii pe care le-ati folosit va vor impiedica cu siguranta in munca voastra si va vor pune intr-o lumina proasta! Acest lucru poate pune capat carierei voastre creative.

Dar in general – credeti in voi insiva, nu faceti lucruri proaste si creati! Si totul va fi asa cum trebuie!