Broderia este totul pentru voi! O insulă a fericirii, oportunitatea de a fi singuri cu voi, de a vă bucura de creația voastră… Desigur, nu vreți să renunțați niciodată la hobby-ul vostru preferat. Dar ce faceți dacă broderia brusc nu vă mai place? Iată că venim să împărtășim cu voi câteva sfaturi pentru astfel de situații.

Sfatul 1
Stabiliți-vă un termen limită clar pentru a finaliza lucrarea. De exemplu, astăzi brodați atât…, ținând cont de treburile actuale. Doar stabiliți numărul real de puncte pe care le puteți coase.

Sfatul 2
Pentru a vă îndrepta spre obiectiv mai ușor și mai rapid, utilizați o aplicație electronică specială pentru broderițe. Puteți să vă introduceți planurile în ea (numărul de puncte sau de ore pe care le veți petrece pe zi pentru broderie), setați ora exactă pentru a începerea lucrului și  activați și un memento despre asta.

Sfatul 3
Daca apatia voastră față de broderie se datorează faptului că nu vă mai imaginați lucrarea la care lucrați in interierul vostru, ganditi-vă cui ați putea face broderia cadou. Programați cadoul pentru o anumită dată, de exemplu, ziua de naștere a persoanei căreia ați decis să i-l oferi.

Sfatul 4
Luați în considerare posibilitatea, că poate ar trebui să aveți mai multă grijă ca procesul de broderie sa fie cât mai convenabil și mai plăcut. Să aveți totul la îndemână pentru munca voastră, nu trebuie să mutați în mod constant o grămadă de lucruri! Eliminați factorii enervanți care vă pot descuraja creativitatea. Și aveți grijă la lucrurile frumoase și drăguțe care însoțesc procesul – ele vă vor inspira. De exemplu, un biscornu pentru ace cusută de voi, un organizator vintage pentru fire mouline, un suport magnetic luminos pentru diagrame etc.

Sfatul 5
Inspirati-vă din munca și procesele altora! Cu ajutorul internetului este foarte ușor să faceți asta – doar alăturati-vă comunităților de broderițe si lucrări handmade. Avansarea oamenilor care au aceleași gânduri în hobby-ul vostru preferat și rezultatele muncii lor vă vor încuraja să luați acul în mâna cât mai curând posibil și să terminați procesul. Și cu siguranță veți dori să vă lăudati!