Pentru a realiza o icoană cu margele, veți avea nevoie de următoarele materiale și instrumente:

 1. Margele: Selectează margele potrivite pentru a crea detaliile icoanei. Acestea pot fi margele de diferite culori, dimensiuni și forme, inclusiv margele în formă de picătură sau margele mai mici pentru detalii fine.
 2. Ață sau fir: Utilizează ață rezistentă sau fir special pentru a fixa mărgelele pe suprafața icoanei.
 3. Suport pentru icoană: Poți alege să lucrezi pe un panou de lemn, pe carton gros sau pe o bucată de material durabil care să servească ca suport pentru icoană.
 4. Ac de brodat: Folosește un ac cu vârf ascuțit și ochi larg pentru a înșira și fixa mărgelele pe suprafața icoanei.
 5. Designul icoanei: Ai nevoie de un design sau un model al icoanei pe care dorești să-l realizezi cu margele. Poți să găsești modele și șabloane de icoane online sau să creezi propriul tău design. Multe kituri de icoane de diferită complexitate gasești AICI !
 6. Iată câțiva pași de bază pentru a realiza o icoană cu margele:
 1. Pregătește suportul pentru icoană: Taie sau pregătește suportul în dimensiunile dorite pentru icoana ta (în cazul cand iți pregătești personaal materialele).
 2. Planifică designul: Stabilește cum vei aranja mărgelele pentru a crea imaginea dorită. Poți să-ți schițezi designul pe suportul icoanei înainte de a începe să lucrezi.
 3. Înfilează mărgelele: Înșiră mărgelele pe ață conform designului, începând cu cele mai mari sau cele mai evidente detalii și continuând cu cele mai mici. Asigură-te că ața este suficient de lungă pentru a acoperi întreaga distanță a designului fără a se rupe.
 4. Fixează mărgelele: Folosind acul de brodat, înfige mărgelele în suportul icoanei conform designului. Treci ața prin partea din spate a suportului și prin mărgelele deja fixate pentru a le fixa în poziție.
 5. Continuă broderia: Continuă să înșiri și să fixezi mărgelele pe suportul icoanei până când ai finalizat întregul design. Fii atent la detaliile și culorile specifice ale icoanei pe care o creezi.
 6. Finalizează icoana: Odată ce ai terminat broderia cu margele, asigură-te că toate mărgelele sunt bine fixate. Dacă este necesar, poți adăuga cusături de siguranță suplimentare pentru a asigura mărgelele.

Icoanele cu margele necesită multă răbdare, precizie și măiestrie. Aceasta este o formă de artă complexă și laborioasă, dar rezultatele pot fi remarcabile. Este important să păstrezi tradițiile și simbolismul religios specific icoanelor în timp ce creezi opera ta cu margele.

Alte lecții utile despre cusutul cu mărgele cu imagini concrete ale cusăturilor gasiti aici, pe site la o simplă căutare.