Dupa ore lungi de munca asidua fiecare mesterita se intreaba: ce fac mai departe, cum inramez un goblen?

Adesea, broderiile asa si raman ascunse in dulapuri fara rame, si nimeni nu are cum aprecia aceste frumuseti deosebite. Pentru a evita un astfel de final trist, trebuie doar sa duceti broderiile dumneavoastra la un atelier de inramare.
Aceasta metoda – este cea mai usoara, dar, de asemenea, si cea mai scumpa metoda de a pune lucrarea voastra in valoare. In schimb va economiseste timpul pretios si va permite sa puneti in aplicare  toate solicitarile dumneavoastra privind inramarea. Numarul de ateliere de inramare creste zi de zi, dar nu toti vor putea sa inrameze munca ta perfect. Toate magazinele sunt diferite unul de altul, precum si metodele de inramare, materialele utilizate. Pentru a primi inapoi comoara dumneavoastra inramata frumos, dar sa nu strigati de frustrare, dezamagire – folositi sfaturile noastre.

1 . Achizitionati intotdeauna suficienta panza si incepeti lucrarea, lasand loc de la margine cel putin cinci centimetri. In viitor, acest lucru va va oferi oportunitatea de a defini in rama broderia intr-un mod clar.

2 . Prelucrati marginea broderiei cu (overlock sau manual), pentru ca panza sa nu se naruie si proderia sa arate curat dupa inramare.

3 . Incercati sa alegeti o culoare a ramei de aceeasi nuanta cu broderia. Acest lucru va mari vizual lucrarea.

4 . Un paspartu  colorat (din franceza- passe-partout – rama de hartie sau de carton care se asaza intre sticla si fotografie la inramarea acesteia) poate accentua originalitatea broderiei dumneavoastra. La alegerea unei rame va puteti orienta si dupa interiorul unde va fi amplasata broderia, dar totodata trebuie sa tineti cont ca acest design sa nu intre in contradictie cu insasi broderia.

5 . Faceti o semnatura unica pentru lucrarea voastra. Acest lucru o va face unica.  Folositi cusatura «cusatura in urma acului” si alegeti culoarea firului dupa culoarea de fundal din broderia voastra.

6 . Ajungand la atelierul de bagete, cereti voie sa vedeti deja lucrari inramate. Acest lucru va va ajuta sa vedeti maestria si calitatea lucrarilor mesterilor din acest atelier.

7 . Puteti achizitiona o rama  interesanta si neobisnuita, pentru ca apoi s-0 vopsiti pe cont propriu sau s-o decorati cu blana, butoane, scoici etc… Astfel incat o sa obtineti un baget original, pe care nimeni altcineva nu-l va avea.

8 . Daca la coaserea broderiei este utilizata sticla, intotdeauna asigurati-va ca acesta nu se va invecina cu broderia datorita distantierii. In caz contrar, munca voastra de a lungul timpului poate fi ruinata de mucegai.

9 . Foarte atent selectati locul unde va fi amplasata broderiea dumneavoastra. Evitati caldura, umiditatea si lumina directa a soarelui.

Daca doriti sa va inspirati din lucrarile altora – vedeti o galerie AICI!