Odata ce ne-am propus sa scriem despre tot ce merita stiut si vazut in Republica Moldova nu am putut trece pe langa o firma creata din pasiune si dragoste de doi oameni tineri si frumosi – Stela si Sergiu Moldovanu si prima lor creatie, art-salonul molDeco. De ce prima creatie? Deoarece apoi urmeaza mostenitorii, copiii cu care se mandresc, care participa la toate activitatile firmei si care, probabil vor duce mai departe ceea ce au inceput parintii lor

Pentru mine artsalonul molDeco a fost dragoste la prima vedere.

Despre Stela si Sergiu Moldovanu e greu sa scrii patronii firmei, ei sunt mai degraba prieteni, deoarece la salon vii ca in vizita la prieteni. Nu te poti abtine sa nu faci un tur la tot ce este expus in salon, sa admiri fiecare lucrare, majoritatea dintre care sa vrei sa le faci chiar tu. Datorita atmosferei de lucru, angajatilor calificati si carismatici fiecare lucrare adusa la inramat capata o plus valoare dupa inramare, o finalitate superba a muncii tale, o opera cu care sa te mandresti.

Salonul de arta molDeco activeaza in Chisinau mai bine de 12 ani. A fost o idee, o scantee, o initiativa, un impuls, care s-a dezvoltat si a crescut de-a lungul timpului. Aparuta din dragostea a doi tineri si necesitatea de a incadra cu gust si personalitate lucrarile realizate personal, o activitate inceputa fara plan de afaceri a reusit sa ajunga la performante greu de obtinut in Republica Moldova. Ei nu vand rame, ei le creaza de la zero pentru fiecare client in parte, lucreaza si gandesc in functie de necesitatile acestuia. Intotdeauna au promovat abordarea individuala, lucreaza doar cu materiale de calitate importate din Italia si Spania.

Un album cu lucrari inedite create la molDeco puteti vedea in GALERIA de AICI

Cu timpul salonul a devenit tot mai cunoscut, s-a exstins si in prezent are mai multe locatii in Chisinau. Din cate stim, este cunoscut si apreciat de multe persoane din Romania, care vin sa-si inrameze lucrarile la Chisinau. Cei interesati de acest subiect pot vedea galeria de lucrari, oferte si alte lucruri interesante la molDeco. Muncind cu dedicatie, molDeco a obtinut la Londra certificatul de – „Înrămători Recomandaţi de Asociaţia Artelor Frumoase din Marea Britanie”. Fine Art Trade Guild este un for de mare prestigiu, creat in 1910, care examineaza inramatorii din toata lumea, inclusiv Australia si SUA si acorda acest titlu doar celor care respecta standardele internationale de calitate si producere. Titlul de „Commended Framer”este cea mai importanta distinctie obtinuta de molDeco. 

Insa cea mai mare distinctie dupa parerea mea sunt clientii, care vin la molDeco, care iubesc si apreciaza molDeco! Salonul molDeco este in prezent un centru de cultura si dezvoltare a tot ce este frumos si tine de cultura si arta. Aici se fac concursuri de lucrari, prezentari de carti, expozitii de pictura si multe altele… Este frumos si benefic, molDeco conceput din dragoste aduce in viata noastra frumusete, valoare, arta, cultura…