Vreti sa traiti mult? Apucati-va de brodat! Credeti ca broderia si alte ocupatii cu lucrul manual este destinat doar pentru fetele nemaritate si femeile casnice? Oh, cat de mult va inselati! Deoarece in lume exista oameni carora, acest ac obisnuit le-a redat linistea spirituala, a contribuit la imbunatatirea sanatatii si chiar le-a salvat viata.

In unul dintre centrele medicale din Statele Unite ale Americii au efectuat un studiu: la trei grupuri de oameni care au supravietuit unui accident vascular cerebral, li s-a dat cate o sarcina: un grup a cusut perdele, alt grup a crosetat, al treilea grup a brodat in cruce batiste. Dupa cum au aratat rezultatele studiului, anume la cei din al treilea grup abilitatile motorii fine si-au revenit cel mai rapid. Oamenii care nu au tinut niciodata un ac in mana, au subliniat faptul ca acum simt ca se pot controla in mai mare masura, chiar mai bine decat inainte de boala. In plus, ei au dat dovada de o mai mare putere de concentrare.

In baza acestui studiu, medicii recomanda de a inregistra copiii cu varsta de peste cinci ani in clasele de broderie pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine. Mai propun ca lectiile de artizanat sa fie incluse in gama de activitati de pregatire pentru scoala, pentru ca nici o alta activitate nu ajuta atat de bine la concentrare. Despre cum dezvolta broderia abilitatile motorii fine la copii cititi si AICI.

Oamenii de stiinta britanici au efectuat alt studiu: cateva zile au urmărit activitatea creierului unei femei care era pasionata cu adevarat de broderie. Au fost dezvaluite rezultate senzationale: in unele perioade la femeie se intensifica lobul frontal al creierului, care este responsabil pentru concentrare, in acelasi timp, scadea activitatea lobului parietal, care este responsabil de orientarea in timp si spatiu. Daca va intrebati de ce este atat de senzational acest lucru? Deoarece creierul se comporta exact la fel in timpul meditatiei. Si meditatia este o arma puternica in lupta impotriva stresului distructiv. Sa coaseti si sa fiti sanatosi!

Este intersant sa mai citit si:  15 motive perfecte pentru cusut goblen;  O poveste de dragoste despre cusut!

broderita

Vreti sa traiti mult? Apucati-va de brodat!