Daca va place sa coaseti, probabil v-ati gandit si la faptul ce semnificatie are in broderie o imagine oarecare. Acest lucru este deosebit de important atunci cand broderia facuta este oferita cadou, pentru ca de multe ori nu vreti sa cadonati doar o imagine frumoasa, dar si noroc, fericire, sanatate si iubire. Aceasta se poate face, daca suntem ghidati in alegerea temei pentru broderie fin semnificatiile si simbolurile Feng Shui in broderii.

Broderii AMULETE (TALISMAN)

Amuleta pot fi facuta cu propriile maini, dandu-i putere si proprietati speciale. Dar merita sa ne amintim cateva reguli atunci cand o coasem:

1. Amuleta nu o puteti face pentru voi, doar pentru altcineva.

2. Nimeni nu va poate obliga sa faceti un talisman sau sa va implore sa-l faceti. Acesta se face numai de buna voie si cu sufletul curat.

3. Cele mai puternice amulete le pot face pentru voi rudele de sange: tatal, mama, sora sau copiii. Legaturile conjugale nu se socot de sange si nu sunt luate in considerare. Dar in cazul in care casatoria este fericita, atunci amuletele create de comun acord unul pentru altul, au de asemenea, o mare putere.

4. Creand un talisman trebuie sa retineti ca materialele care se potrivesc voua, pot fi nepotrivite pentru cine il faceti.

5. Cand creati un talisman trebuie sa va ganditi in mod constant la persoana pentru care este destinat acesta. In procesul de lucru in permanenta tineti in minte imaginea persoanei in fata dumneavoastra, ar trebui sa simtiti puterea personala, natura si nevoile acestei persoane.

Respectand toate regulile, veti fi capabili de a crea un talisman, care va va ajuta la protejarea de necazuri si nenorociri a oamenilor apropiati voua.

Materialul cel mai accesibil si convenabil pentru a face amulete sunt firele. Cu ajutorul lor, puteti crea desenul amuletei, adica o broderie, care va proteja pe proprietarul sau de boli si saracie. In mod traditional, desenele de acest fel erau prezente pe orice material, cum ar fi prosoapele si hainele. Astfel, detaliile importante erau considerate ornamentul, culoarea si locatia.

Amuletele ar trebui brodate fara noduri, caci nodurile inseamna ruperea relatiei cu purtatorul talismanului. De obicei exista o distinctie clara a culorilor dupa  proprietatile sale de protectie. Fiecare dintre culori inseamna o oarecare protectie:

– Modele de rosu-portocaliu, cu o predominanta de figuri circulare si cruci ar insemna protectie in materie de dragoste si protectie de la infidelitate si tradare;

– Silueta unui cal sau cocos, cusute cu fire rosii sau negru inseamna protejarea unui copil mic de la adversitate, dar silueta unui cal, brodat cu fire albastre sau violete ofera protectie de la oboseala;

– Amuleta slbastru sau un desen in verde-auriu – ajuta in orice domeniu;

– Utilizarea in broderie a firelor de culoare verde – da protectie impotriva riscului financiar si asigura bunastarea;

– Broderia neagra protejeaza de infertilitate si ajuta la concepea de copii.

Stramosii nostri au crezut in valorile culorilor si le utilizau in broderie pentru o astfel de protectie. Cu ele se pot decora o batista sau hainele, sau se pot efectua ornamente pe un prosop.

Pentru broderie este mai bine sa folositi fire de bumbac, matase sau lana. Firele de bumbac sunt mai potrivite pentru protectia de deochi si farmece. Broderia cu matase ajuta la mentinerea claritatii de gandire in situatii complexe legate de locul de munca si cariera. Lana va proteja pe acei oameni care au fost deja atinsi de probleme, va face trecerea peste boala mai usoara. Broderia cu lana este mai bine de cusut in regiunea gatului, inimii sau abdomenului.  De obicei, pe amulete cel mai des se cos siluetele de animale, copacii si fructele sunt mai putin frecvente. La fel cu asa fel de fire puteti broda soarele, care va ncalzi si protejate de frig. Insa stelele si pasarile nu ar trebui cusute cu lana.

Broderia cusuta cu in este considerata linistitoare. In acest caz, cel mai bine este sa folositi imagini cu soarele, stelele, pasari si copaci.

Mai mult decat atat, in cusutul amuletelor pot fi utilizate diverse modele de broderie, adica modele care sunt compuse din unitati repetitive. Ele se folosesc pentru decorarea suprafetei obiectelor sau  pentru a sublinia forma lor. In antichitate, ornamentele erau folosite ca un mod simplu de a proteja impotriva bolilor, ranilor sau ca o vraja pentru noroc si prosperitate.

Ornamentele isi au originea cu mult timp inainte de aparitia scrisului. Acest lucru confirma faptul ca omul din vechime, imbracat in piei de animale si traind in pestera, decora cu ornamente conexe propriile articole. S-au gasit semne pe ceramica, unelte si arme: se pot vedea diferite modele in forma de puncte, linii si linii ondulate, romb, etc

Este imposibil de a cunoaste semnificatia exacta a ornamentelor antice in prezent. Putem presupune doar valoarea unora dintre cele mai comune modele:

– Linii orizontale ondulate reprezinta elementul de apa, furtuna;

– Linie orizontala dreapta – pamantul;

– Linii oblice care traversează calea soarelui – un simbol de ploaie;

– Punctul intre linii- seminte in pamant.

Decoratiunile pot dezvalui mai multe secrete. Rezolvarea lor, este incercarea  de a intelege relatia stramosilor nostri cu natura. Maestrul picta ornamentele, cerand astfel mila naturii, protectia si patronajul. In astfel de desene functia de protectie este o parte mica a desenului, iar restul este pentru compozitie – este doar un motiv floral sau geometric intr-o margine circulara. Ornamentul amuletei ar trebui sa aiba contururi inchise si rotunjite.

Nu ar trebui sa brodati pe un singur amulet cateva modele pentru diverse scopuri, acest lucru doar ii va slabi apararea. Acest lucru se aplica si la firele cu care se coase, ele ar trebuie sa fie intacte cum este prevazuta textura.

Valorile elementelor de ornament care pot fi utilizate pentru broderie, pot fi diferite. Crucile – simboluri de obstacol si return pentru lucruri rele, semnul inchiderii. Copacul (cel mai des, molidul) – un simbol al relatiei si unei vieti lungi. Floarea simbolizeaza frumusetea si puritatea, floarea rosie – un simbol al iubirii pamantesti si atractia sexuala. Stelele – acestea sunt semne de foc ceresc, simbolizand mintea și gandirea, ele ar trebui sa aiba raze triunghiulare si plate. Cercurile – simboluri ale fertilitatii, maternitatea si bogatiei, semnul femininului in natura. Patratul- un semn de fermieri, un simbol al fertilitatii. Este posibil sa se utilizeze, de exemplu, in rand patrate de culori inchise si deschise. Spirala simbolizeaza intelepciunea. Linia ondulata – un simbol a valului de apa si oceanelor din lume, simbolizeaza inceputul vietii si capacitatea de a se adapta la situatii. In cazul in care liniile sunt dispuse vertical – un semn de imbunatatire, calea catre cunoasterea necunoscutului. Triunchiul – un simbol al omului si a comunicarii umane. Folosind aceste motive in broderiile voastre, puteti crea un talisman puternic pentru copiii si rudele voastre.

Va oferim si cateva modele de amulete, cine le va dori poate cere prin mesaj schema! Sanatate si sa va fie de ajutor!