Am scris pe paginile noastre despre multe locuri, despre diferiti oameni din toate partile lumii, oameni care atrag atentia prin felul lor de a fi, decum isi duc traiul de zi cu zi, ce lucruri minunate fac, locuri in care ai vrea sa revii…

Broderia traditionala din Muhu – culoare si traditii

Necatand la faptul cu urmatorul loc se afla in apropiere de polul nord, un loc care ar trebuie sa fie rece si amortit poate, aici gasesti atata culoare ca intr-0 tara africana. Deci, va invit sa vizitam astazi un sat, comuna MUHU din comitatul Saare din una din cele trei republici baltice Estonia. MUHU (cunoscut, de asemenea, ca Luna, Muhumaa. Est Muhu) – A treia insula ca marime din Estonia, dupa Saaremaa si Hiiumaa suprafata totala de 204 km². Este o parte din arhipelagul Moonzunskogo al Marii Baltice.

Daca se va intampla vreodata sa mergeti pe insula Muhu sa stiti ca aveti de respirat aerul iodat al marii, dar puteti primi si lectii de broderie si cusut papuci MUHU. Atatea culori si atat maiestrie pentru niste papuci – ramai trasnit, cum in unele locuri isi pastreaza cu sfintenie obiceiurile si traditiile.

Pe insula Muhu, exista un sat Koguva Küla exista un sat care a fost marcat pe harti inca din secolul al XVI-lea, ai sentimentul ca unele dintre case sunt facute din acel timp. Aceasta locatie ar putea fi descrisa ca un muzeu in aer liber, dar oamenii aici traiesc si lucreaza si pastreaza spiritul antichitatii.

In acest sat, intr-o zona indepartata exista un catun Männiku in care exista o scoala de broderie. La aceasta scoala vin oameni din diferite tari sa vada si sa invete broderie, pictura pe matase, sa pregateasca fire, sa tese covoare, sa fabrice papuci cu broderie si multe altele.

Aici (pur si simplu nu poti zice – muncesc, aici creeaza) …  si invata meserie mesterii locali, lucrarile lor pot fi vizualizate si cumparate in magazinul de aici.

Drept confirmare cat de mult respecta in MUHU traditiile vedeti impodobita in stilul lor chiar si o motocicleta … decorata cu dragoste in culoarea costumului national si pictata in stilul de broderiei din MUHU.

Va invitam sa vizualizati si o GALERIE de imaginic cu aceste minunate lucrari. Lasati si un comentariu daca ati ramas impresionati.

Despre alte tehnici si oameni talentati puteti mai citi:

Obiectivele turistice ale Teresei Lim

Tehnici de cusut – TRAPUNTO

Nasturii celebri – Dorset buttons

O altfel de broderie – Mitra McQuilton