Brodatul pe o tesatura de culoare inchisa, nu este cu mult diferit fata de cusutul pe tesaturi de culoare deschisa, doar cu o mica exceptie, dar foarte neplacuta: lucru la o astfel de broderie necesita o incordare puternica a vederii.

Pentru a usura presiunea asupra ochilor la brodatul pe o tesatura de culoare inchisa, urmati cateva sfaturi simple:

1. Cumparand un set de broderie cu tesatura inchisa la culoare, verificati calitatea tesaturii: gaurile din tesatura in care se introduce acul, trebuie sa fie clar distinse.
2. Brodati doar la lumina zilei. Daca totusi mai brodati si seara – aveti grija sa folositi o sursa suplimentara de lumina, cum ar fi o lampa de birou.
3. Lumina suplimentara trebuie sa fie plasata sub nivelul ochilor, astfel incat aceasta sa lumineze panza, dar sa nu orbeasca ochii.
4. Brodand, puneti pe genunchi o panza alba – astfel gaurile din tesatura de culoare inchisa in care se introduce acul vor fi mai vizibile pe un fundal deschis.
5. Chiar  si in cazul cand nu va place sa lucrati cu un gherghef – incercati sa-l folositi pentru tesaturi intunecate: in primul rand, pe o tesatura de culoare inchisa ghergheful nu va lasa urme de folosire, iar pe de alta parte, cu panza intinsa pe ghrghef gaurile din tesatura vor fi mult mai vizibile pentru a intra acul (caci tesatura va fi intinsa).

Speram sa va fi fost de folos si va dorim lucrari cat mai frumoase. Si acest mic impediment cum este tesatura iinchisa la culoare sa nu va opreasca din a lucra la ce va place. Aici recunoastem din experienta ca toate lucrarile cusute pe negru arata pur si simplu spectaculos! Deci merita!

magnolia