Magnetii, decorati cu broderie au doua avantaje: desenul poate fi oricare (de copii, produse alimentare, alfabet, etc., in functie de idea de creatie) iar in cazul cand se murdareste poate fi curatat cu apa si sapun. Este si o ocupatie interesanta pentru toata familia.

Un tren cu magneti (sau modalitatea de a decora magnetii cu broderie).

Pentru a face o astfel de tren magnetic, veti avea nevoie de mini broderii cu locomotiva si vagoane, magneti cu un diametru de 30 mm 3 buc., 50 mm 1 buc., canelura de pe partea din spate, adeziv transparent tip universal, foarfece pentru tesatura, foarfece mici sau un obiect subtire de metal marker lavabil de pe materialul textil, pasla alba sau alt material ce nu se destrama, linie si scobitoare.

Se aplica lipici in mijlocul tuturor magnetilor si centrul broderiei pe verso la fiecare imagine. Suprafata magnetilor trebuie sa fie uscata si curata, broderiile spalate si calcate. Pentru o aplicare mai precisa a lipiciului, puteti utiliza o scobitoare, atasati broderia pe magnet. Nu va grabiti sa apasati tare, la inceput, pana cand cleiul este un pic mai mobil, cu atentie aliniati broderia de pe magnet si numai apoi presati mai puternic. Se lasa sa se usuce lipiciul.

Acum aveti nevoie de a determina cat de mare ar trebui sa fie lasata marginea la tesatura si cat de mult ssa se taie. Pentru aceasta indoiti marginile panzei pe partea din spate a magnetului. Mentionam lungimea dorita cu un marker lavabil. cu markerul marcam pe tesatura un cerc pe diametrul necesar. Pentru magnetul de 50 mm un cerc de 80 mm in diametru, in timp ce pentru magnetul de 30 mm – 50 mm in diametru. Se taie excesul de panza.

Se aplica adezivul cu o scobitoare in canelura magnetului si incleem  pe conturul magnetului, apoi dcu foarfecele mici indesam tesatura in canelura magnetului. Este mai bine sa faceti magnitii cate unul pe rans pentru a nu se usca prea tare cleiul.

Lasam cleiul sa se usuce bine. Taiem tesatura suplimentara. Apoi se taie fasii de pasla de latimea si lungimea necesara pentru a ascumde toate marginile. Puteti folosi o panglica, atata timp cat adezivul nu se va vedea. Magnetii sunt gata!

Va invitam sa vizualizati GALERIA cu imagini pas cu pas. Asteptam si comentariile voastre!