Ca de fiecare data cand crezi ca totul s-a inventat, totul a fost probat, totul a fost studiat in domensiul broderiei si handmade… iti sare in ochi ceva ce nu ai mai vazut, ceva pe langa ce nu poti trece indiferent de parca nu ai vedea.

Si de fiecare data iti dai seama ca imaginatia omului nu poate fi cuprinsa, e mai larga decat cerul si pamantul, este infinita. Cel mai mult raman surprinsa, cand vad niste lucrari simple, cu materiale putine, sau… un singur material, ca in cazul despre care voi scrie mai jos, o singura culoare pe panza! Dar cat de mult transmite, iti poti inchipui adevarate povesti, poti picta in imaginatie tablouri, scene…

Asa este artista – Sheena Liam, iti starneste imaginatia

Modelul si artista Sheena Liam – autoarea unei arte originale si inovatoare. Fata creeaza broderii tridimensionale, aratand o viziune unica asupra creativitatii. Eroii din broderiile Sheenei par sa traiasca o viata aparte.
Ea poate broda manual imagini neobisnuite ale femeilor, ale caror par se curge gratios de pe ghergheful ei in forma de cerc. In calitate de par Liam foloseste cele mai obisnuite fire de cusut. In lucrarile ei cu acul se pot vedea diferite  tipuri de coafuri de femei cu impletituri franceze sau un coc usor neingrijit si parul lung legat intr-o coada de cal. Aceasta decizie mai degraba neobisnuita a broderiilor lui Liam cusute in 3D brodate sunt intr-adevar izbitoare, deoarece parul atarna in jos, atat de organic si in mod deliberat, atat de real incat personajele par sa-si ia parul si sa plece din locul in care stau.

Desenele sale, care descriu cele mai tari coafuri, nu seamana cu nimic ce am vazut inainte.  Am aflat ca la ea aceasta activitate era o distractie placuta pe care o putea face cu usurinta intre lansari si spectacole. Ceea ce a inceput ca un hobby s-a lucrat apoi atat de mult, cat lucra ca model full-time. Acum primeste o multime de feedback pozitive si  sprijin de la fani. Mai mult, ea spera sa aiba o expozitie solo pentru a debuta cu „arta in cerc” (un alt termen pentru broderie) in viitorul apropiat.

Vedeti un album cu aceste minunate lucrari AICI !