Cu aplicatii din tesuturi se ocupa chiar si copiii la lectiile de munca la scoala, dar crearea unor capodopere in acest mod nu este in putearea oricui. Pentru a face acest lucru, trebuie sa ai cel putin un gust bun, o imaginatie bogata,  simtul culorilor si spatiului, si multa tesatura…

Despre faptul ca este posibil sa faci multe lucruri interesante din tasaturi denim, probabil ati vazut si voi. Despre picturile din denim facute de catre artistul britanic Ian Berry se stie mai putin si este o arta mai complicata.

Ideea de a crea picturi din denim i-a venit artistului in acel moment, cand trebuia sa-si i-a la revedere de la vechea sa pereche de blugi pentru copii, pe care a decis sa o dea la caritate. Dar, in ultimul moment pe Jan l-au napadit amintirile asociate cu aceste haine si blugi, atunci el a decis sa dea o noua viata in primul sau mozaic denim.

Inainte ca Ian sa decida de a dedica cea mai mare parte a timpului sau liber jocului cu culorile si texturile denim, el a lucrat ca director artistic, si avea in palmaresul sau reclamele pentru marile companii de publicitate, cum ar fi Guinness, Nissan si Talisker whisky. Dar artistul a fost mereu in cautare creativa, pana cand a fost fascinat de blugi. Ian a fost atat de fascinat de a lucra cu denim, el si-a luat chiar pseudonimul de Denimu, care din japoneza se traduce ca „blugi“.

Activitatea neobisnuita alui Ian nu a trecut neobservata, si foarte curand a facut un tabou denim pentru muzeul lui James Dean in onoarea zilei de nastere a actorului. Acum, Ian este un oaspete bine venit la expozitii in multe tari si popularitatea lui creste cu fiecare an. Pretul unei lucrari a artistului incepe de la 4000 de euro.

Ian Berry are varsta de 33 ani si continua sa lucreze cu o tesatura denim. Prietenii glumesc pe seama lui, dar nuinceteaza sa-i aduca blugi vechi. De asemenea, Jan este in cautarea unei noi nuante de blugi albastri, cumpara atat lucruri vechi, cat si lucruri noisși chiar rulouri intregi de tesaturi.

Tema principala a picturilor de blugi a lui Jan Berry sunt peisajele urbane si portretele. Lucrarile artistului par a fi vii si atat de detaliate incat, la prima vedere, acestea ar putea parea niste fotografii prelucrate in Photoshop.

Un album cu aceste minunatii din seria „sa vezi si sa nu crezi” vizualizati AICI !