Modernul unul dintre stilurile cele mai atractive din arta. Femeia din aceasta perioada este incitanta, atractiva si misteriosa. Hainele ei – formele curente, cu linii ondulate este ornata cu multa broderie. Tesaturi translucide, suprapuse una peste alta in tonuri blande.

Broderie & Art – aplicarea unei broderii bogate pe tesaturi

Desi pentru hainele in stilul Art Nouveau exista cateva perioade, totusi ele au multe amanunte comune la decoratiuni,  in special – multa dantela si multa broderie.  Pteti vedea aici si o GALERIE cu fotografii din acea perioada, modele de haine cu multa broderie. Broderia este definita in special de tesatura -tyul, gaz, sifon – gingasa, care curge, tesatura translucida.

Margele, paiete, lantisor, broderia cu fir de aur plat (goldwork) utilizat pentru broderia usoara, aerata, plina de lumina.

Priviti cu atentie si alte tasaturi si alte tipuri de imbracaminte, dar la fel din aceiasi perioada de arta moderna – haine bisericesti:

Vesminte de la Viena, o alta haina cu un ornament luminos. Cateva gentute brodate de mana la fel in stilul modern.

Iata mica noastra prezentare cu o legatura directa intre broderie si haine din epoca moderna.

Asteptam cu drag comentariile Dumneavoastra la acesta tema! Daca aveti alte fotografii, care reflecta acea perioada va rugam sa le impartasiti cu noi, ca sa le vada cat mai multa lume!

Va sugeram sa cititi si despre ceea ce ne reprezinta, despre traditionala IA  romaneasca – cel mai frumos port din lume!