Astazi, tot mai multe femei, indiferent de varsta, se afunda in fascinanta lume a broderiei. Mai intai de toate – este o oportunitate de a efectua „minuni” cu propriile sale maini, de a te simti un adevarat artist.

Broderia cu margele personalizata in stilul „Grafica”

De unde incepi o broderie? In primul rand trebuie sa va decideti asupra modelului, retineti ca el trebuie sa fie unul placut pentru voi in ceea ce priveste continutul, dar si culorile, pentru ca asupra lui veti petrece multe ore de munca.

Fata de broderie, precum si fata de alte munci trebuie de avut o atitudine cat se poate de serioasa. Este necesar sa va ganditi in prealabil la instrumentele necesare, care va vor da o anumita comoditate in lucru.

In exemplul nostru veti avea nevoie de:

Panza solubila – (analog la panza Aida №14);
Flizelina – (in germana -Vlieseline, in engleza- Interfacing0) sub broderie pe verso;
Margele cehe Preciosa – 10 g;
Ata pentru cusut margele;
Ac pentru margele;
Foarfece.

Mai departe urmariti pas cu pas imaginile din GALERIA foto procesul broderiei cu margele pe panza solubila in apa a unui model, care este ideal pentru brodat manual pe toate tipurile de tesaturi (denim, bumbac, tricotaje). In cazul nostru, broderia cu margele (beadwork) va fi pe tricot.

1. Pentru inceput alegeti modelul desenului, apoi luati o bucata de panza solubila in apa, masurati sa fie cu 1-2 cm mai mult decat imaginea. Intindeti panza pe produsul de haina sau tesatura pe care doriti sa coaseti broderia, o prindeti cu ace, apoi cu atentie o insailati, astfel incat sa nu se miste. Pe partea din spate a zonei de brodat, atasati cu fierul de calcat cald flizelina.

2. Brodati dupa schema tot modelul. Dupa finalizarea broderiei indepartati cu atentie cusaturi de insailare. Apoi taiati excesul de panza de-a lungul perimetrului, se face acelasi lucru si pe partea din spate – se taie excesul deflizelina.

3. Acum, cel mai interesant – dizolvati panza! Bbroderia terminata o lasati intr-un vas cu sapun si apa calda (40-50 grade). O lasati in apa timp de 10 minute, amestecand din cand in cand usor cu mana.

4. Odata ce panza se va dizolva si va disparea, clatiti bine produsul intr-o mare cantitate de apa. Se recomanda spalarea delicata la masina, pentru a se elimina complet resturile de panza. Detergentul ar trebui sa fie pentru spalarea hainelor colorate ( cel putin in cazul nostru).

5. Broderia cu margele in stil „Grafica” pe tricot are  (dimensiunea 25×18 cm). Designul este brodat in doua nuante margele: bej si maro in tonul tesaturii.

6. In concluzie, cateva recomandari pentru broderie:

-Broderia poate fi realizata, de asemenea, si cu fire mouline, dar aceasta activitate nu este deloc usoara pe panza solubila. Asigurati-va ca firele nu se decoloreaza.
-Nodul francez, daca exista in schema este mai bine de cusut dupa ce se spala panza.
-Firele trebuie sa fie bine fixate si la inceput,si la sfarsitul firului.
-Nu folositi rama de brodat, gherghef, cerc, in special in cazul in care materialul pe care doriti sa aplicati broderia se intinde (de exemplu, tricotul). In caz contrar, imaginea va fi deformata.

Cand lucrarea este terminata, intotdeauna nu va vine sa credeti ca aceasta frumusete este creata de mainile voastre. Bluze brodate, rochii, saluri, genti, in toate va puteti afirma prin stilul vostru unic. De ce astfel de broderie este pretuita? Pentru ca este poarta sufletul, caldura si energia autorului in ea. Din acest motiv brodezele erau pretuite in toate timpurile, pentru ca broderie – este o arta!

Le doresc tuturor  – inspiratie si creativitate!