Kiturile de broderii cu mărgele de calitate de obicei folosesc mărgele cu design dublu și margele cehe de înaltă calitate.

ATENŢIE! Uneori culorile din diagramă nu se potrivesc cu culoarea mărgelelor, sunt selectate pentru comoditatea utilizării diagramei.

Țesătura imprimată poate fi spălată și călcată, dar nu se recomandă spălarea lucrării brodate pentru a evita decolorarea mărgelelor.

Începutul broderiei cu mărgele

Pentru confortul din timpul lucrului, puteți acoperi masa de lucru cu un prosop plusat, care vă va ușura munca dacă împrăștiați puțin mărgelele. Datorită structurii prosopului, mărgelele nu se împrăștie pe toată masa sau se rostogolesc pe podea. Puteți folosi și organizere speciale pentru acest lucru, un întreg album gasiți AICI ! Folosiți doar un gherghef dreptunghiular daca nu puteți coase pe mână sau folosiți butoanele pentru a întinde țesătura pe un cadru de lemn.

Fire pentru broderie cu mărgele

Sunt bune orice fire de mărgele disponibile în magazine. Folosiți firul de grosime medie.
Coaseți pe țesături de culoare deschisă cu fire crem sau gri deschis. Pentru țesături întunecate, firele se aleg în acelaș ton.
Pentru mărgele cu un centru argintiu, sunt potrivite firele de culoare gri.

Metoda de brodat cu mărgele

Pe țesătura imprimată, puteți vedea niște puncte negre care indică locul în care trebuie bagat acul.
Mărgelele se cos pe țesătură cu cusături oblice, cusătură jumătate de cruce  (Desenele 1 și 2) cu respectarea constantă a direcției diagonale. Prima și ultima margea din rând se recomanda să fie fixată  cu o cusătură dublă, acest lucru este necesar pentru a vă proteja munca de desfacere.

Modele de broderie cu mărgele

Aceste diagrame Fig. 1 și Fig. 2 afișează broderia de la stânga la dreapta. Însă puteți schimba direcția de la dreapta la stânga (imaginile 3 și 4), oricare dintre acestea este mai convenabilă pentru dvs.

La brodare, mărgelele trebuie să se așeze uniform și cu aceeași înclinație. Din ce parte începeți să brodați, de sus sau de jos, nu este atât de important. Principalul lucru este că vă simțiți confortabil. Dar dacă ați început deja să brodați într-o singură direcție, atunci ar trebui să continuați astfel până la sfârșitul broderii, astfel încât în ​​acest proces să nu găsiți direcția diferite a rândurilor deja brodate.

După terminarea lucrării, veți avea în mâini o adevărată capodoperă care va decora orice interior sau va servi ca un cadou minunat pentru cei dragi.