Firele pentru brodat Anchor sunt produse de compania Coats de peste 190 de ani – de la începutul secolului al XIX-lea., frații Clark au deschis prima fabrică de filare și fire în Paisley, Scoția. Culorile, calitatea și structura firelor au jucat un rol semnificativ de-a lungul acestor ani. Mulți oameni consideră că firele Anchor sunt cele mai bune fire de brodat. Perfect de netede, chiar și ascultătoare, firele de broderie Anchor au o strălucire nobilă, mătăsoasă, ușor umbrită cu un mic nor de vilozități, ceea ce face să pară întotdeauna că diferite culori umple mai ușor și dens spațiul de broderie. Atele Anchor au o suprafață ușor lucioasă, iar cu o îngrijire adecvată se potrivește perfect.
Paleta de culori a firelor mouline Anchor are aproximativ 500 de nuanțe verificate in timp, ajustate fin. Cardul color conține probe de ață monocromatică, precum și fire melanjate, fire multicolore, fire metalizate pentru broderie. Aceste fire de broderie nu se estompează si nu se ard la soare – ele pot păstra culorile broderii proaspete timp de ani și decenii.

Compania Coats produce mai multe tipuri de fire de brodat:
– Ancoră cu fir Mouline
– Anchor Pearl
– Anchor Pearl Metallic
– Anchor din ata de lână
– Anchor  Soft Embroidery Cotton
– Anchor Coton? Broder
– Ancora Marlitt
– Ancora Lamé
– Ancoră metalică
– Ancora Astrella

Mouline Anchor este un fir de calitate premium, răsucit din șase fire de bumbac mercerizat discontinue 100% lung. Este produs în jurubite de câte 8 m fiecare. Cu o gamă largă de culori – 484 de culori, inclusiv culori cu nuanțe care trec ușor de la nuanțe deschise la întunecate și culori cu tranziții fluide între ele – Ata de anchor este firul cel mai versatil pentru broderie, broderie creativă și de numărare și este, de asemenea, foarte popular printre broderii cu cruce. Gama de culori a firului este alcătuită din 460 de culori monocromatice și consistente și 24 de culori cu nuanțe care trec ușor una în alta (multicolor).

Anchor Pearl Metallic este un fir strălucitor, multistrat, mercerizat, care are grosimi 3, 5, 8 și 12. Datorită structurii sale răsucite și combinației diferitelor grosimi ale firului pentru a completa broderia, este adesea folosit pentru broderie în „Hardanger” (eng. „Hardanger”). Gama include acum Anchor Pearl Multicolors și Anchor Pearl Metallics.

Anchor Pearl Metallic
Firul de brodat metalic Anchor Pearl poate fi folosit de broderii de orice clasă. Este disponibil într-un sortiment de 8 culori cu un singur fir metalic sau auriu, care adaugă rafinament broderii Hardanger sau oricărei alte lucrări personalizate de broderie. Acest fir funcționează bine cu firul de bumbac Pearl Anchor. Gama de culori a firului este formată din 8 culori.

Anchor Ata de lână 
Ata de lână Anchor a fost special concepută pentru broderii pe pânză. Firele sunt strâns răsucite, ceea ce minimizează căderea pânzei în timpul brodării și asigură o protecție constantă și controlată a pânzei. Gama de culori a firului este formată din 475 de culori solide și coordonate și 20 de culori selectate pentru baza broderii.

Anchor Soft Embroidery Cotton 
Anchor Soft Embroidery Cotton este un fir de bumbac 100% destul de gros, cu un finisaj neted mat. Vine în 255 de culori. Poate fi folosit pentru a adăuga o varietate de efecte la orice tip de broderie creativă și de numărat. În plus, oferă efecte impresionante la brodarea cu broderii tridimensionale pe țesături cu greutate medie cu ochiuri mai mari.

Anchor Coton? Broder
Fir de broderie Coton? Broder este un fir mercerizat strălucitor, răsucit strâns din 3 fire de bumbac discontinue 100% lung. Poate fi folosit ca fir de broderie obișnuit și este, de asemenea, popular pentru broderiile puncte numarate, cum ar fi Blackwork și Whitework. Grosimea nr. 16 este cea mai populară grosime a firului disponibilă într-o gamă largă de culori. Alte grosimi sunt limitate la negru, alb și aproape alb.

Anchor Marlitt
Firul de brodat Anchor Marlitt este potrivit pentru toate tipurile de broderie manuală. Acest fir de strălucire de neegalat este răsucit din 4 fire de viscoză 100% / rayon, ceea ce conferă o strălucire specială celor 90 de culori bogate. Este disponibil în jurubite de 10 m fiecare și este potrivit pentru toate tehnicile de brodat și poate fi, de asemenea, împărțit în cusături individuale.

Anchor Lamé  – este un fir metalic răsucit pentru înfrumusețarea broderiilor. Acesta este un fir de broderie realizat manual, răsucit din 12 fire metalice separabile. Două fire de Anchor Lamé sunt echivalente cu un fir de Anchor ata. Poate fi folosit pentru cusături in cruce sau de satin, broderii creative, negre și aurii (ing. Goldwork). În plus, un singur fir Anchor Lamé poate fi utilizat împreună cu un fir ata pentru a lumina zonele selectate de broderie.

Anchor Metallic – Acesta este un fir metalizat special, care este ideal pentru creație, puncte numarate și aur (English Goldwork), precum și pentru cusut. Aceste fire se utilizează pentru a da strălucire suplimentareă prin broderia de mână.

Ancora Astrella
Datorită aspectului său texturat și rezistenței relative, firul Anchor Astrella este ideal pentru cusăturile din satin. În plus, aspectul firului este o imitație „antică”, deci este ideal în cazurile în care firul metalizat „lucios” este prea ușor. Sortimentul include fire de aur și argint.