Destul de des am auzit despre broderia cu margele (beadwork) ca este foarte complicata si grea. Mereu mi-am pus intrebarea: care este problema sau motivul pentru acesta atitudine a mesteritelor care refuzau ca atare cusutul cu margele, dar brodau foarte mult in punct goblen sau cruce. La intrebarea: „De ce sa nu incerci?”, obtineam un raspuns surprinzator pentru mine – „Oh, este atat de greu …”. In urma unei conversatii mai lungi, se dovedea de fapt ca complexitatea este doar ceva ce tine de organizarea locului de munca: sa nu impastii margelele, unde le stochezi si alte detalii inconfortabile. Deci, am decis sa impart cu voi un pic din experientele lor personale, cum sa lucrezi comod si confortabil oriunde in apartament. Publicarea este conceputa mai mult pentru incepatori in ale broderiei cu margele, dar sper ca si alti profesionisti sa completeze prin comentarii experientele lor.

Cum sa lucrezi comod si confortabil la broderia cu margele?

Nu este o lectie sau un master-class, impartasesc cu voi din propria experienta.

La inceputul experientei mele in lucrul cu margelele nici eu nu stiam unde si cum sa le pastrez. pentru inceput mi-au fost utile aceste borcane pentru stocarea margelelor. Pe coperta de obicei notam numarul de culoare si numarul in schema de lucrur. La sfarsitul unei zile de munca – varsam margelele ramase inapoi in borcan.

Cu timpul am obsercat ca nu sunt confortabile. In primul rand, atunci cand sunt mai mult de zece culori, borcanele ocupa mult spatiu si te poti pierde in nuante. In al doilea rand, la un caz de „forta majora”), dar si un fir lung, o miscare neglijenta a mainii, toate aceste frumuseti pot ajunge la podea. In al treilea rand, prezenta unor ajutoare: copiii, pisica, catelul – si iarasi pot ajunge toate la podea.

Cea mai simpla optiune pentru acest caz – paleta de acuarela pentru copii cu mai multe culori. Vedeti in foto la sfarsit un model. Are nevoie de un minim de spatiu, adaposteste pana la 10 culori de margele. Cu markerul notezi celulele dupa numarul culorii margelelor din schemele de culori.

Foarte comod, ai la indemana 10 culori la o distanta sigura. In cazul in care in schema sunt mai mult de zece culori – se mai adauga o paleta, doua, trei… S-a dovedit indispensabila pentru economia de spatiu. Pe  marginea bordurilor este convenabil de stocat margelele sacrificare: dimensiunea nepotrivita sau gaura este prea mica.

Dar ce s-a intamplat cu borcanele? Am cumparat cam multe. Pastrez  margelele in ele in continuare, dar pentru noutati versiunea de borcane s-a schimbat. Pentru nevoile suplimentare nu veti ghici niciodata ce borcane folosesc! Ok, ma destainui pana la capat: borcane in care se colecteaza analizele. Sunt vandute in fiecare farmacie.

In ele incap exact 50 de grame de margele cehe Preciosa №10, cand ai un pachet intreg. Un alt detaliu comod al acestui obiect – autocolantul pe care poate fi notat numarul de culoare a margelelor stocate. Mai exista si alt truc in plus la aceste borcane.

Atunci cand este necesar de a scoate ultimele 2-5 margele, capacul va este la indemana.

Tema de achizitionare a acestor borcane la farmacie poate deveni un eveniment cel putin haios si interesant, mai cu seama, daca veti avea si martori la cumpararea a zeci de astfel de recipiente. Important este sa nu uitati simtul umorului acasa si sa aveti recipientele comode pentru munca.

Pentru distractie va pot reda o discutie cu farmacista, care deja stia pentru ce le procur, si al doilea la rand dupa mine statea un barbat.

– Buna! Cum a fost, ai incercat?

– Minunat! Stau toate in rand pe raft, de culori diferite – o splendoare sa le privesti!

– Poate incerci pe cele pentru urina sunt mai incapatoare! 🙂

– Da-mi cateva sa incerc, daca nu i le dau sotului meu!

Ochii barbatului se mareau cu fiecare vorba auzita! Pana la urma n-a rezistat sa intrebe ce am pus in ele?

Va puteti inchipui ca ne-am ras cu pofta toti trei, cand i-am dezvaluit secretul pentru ce le folosesc eu, dar si sotul meu, care le crede foarte bune pentru a pastra in ele suruburi autofiletante.

Impartasiti-va si voi experienta, poate cineva are, de asemenea, unele accesorii interesante si neobisnuite. Priviti si fotografiile recipientelor in ordinea descrisa mai sus. Spor in ceea ce faceti!